Monday, March 30, 2009

my first gathering...

salam seme..ni lah foto2 semasa kami gathering kt shakey's pizza, alpha angle w.maju petang tadi sempena menyambut kedatangan mak buyung kita yg femes ames dari jepun tu..sapa lagi klu bukan si hana tu!! ni pun 1st time i join geng2 blogger ni bergather2 ni..mmg best! seme yg hadir ramah2 belaka..cuma si hana ngan fizanordin ni cam malu2 pun ada..hehe! mungkin penat hana x hilang lg kut sbb berjalan sakan satu mesia melawat kengkawan cyber nih..dr johor ke kuantan then ke bentong lps tu mai kl lak..dgr citer lps ni hana nk melawat mommy baru kita si catlina di kluang sana lak lepas ni! mmg betul2 makan angin u! sure sedih ek hana sbb nk balik jepun semula nextweek...klu nk jumpa balik tunggu 2 tahun lagi..alahaai!! jom layan gambo2 kt bawah ni!

k.intan, hana,k.ina kl,ct delima & fiza nordin..kt depan anak dara si fiza..kemain friendly lagi u!


di hujung sana ialah nyczar, k.ina dan hana..


ct bersama kak ham..amboi tersenyum gembira..seronok sgtkan!




k.intan sibuk melayan anak jagaanye yg comelote dan sifiza pun x menang tangan melayan keletah anak2 nya lebih2 lg si mirza tu..fuh..mmg hero tullah!hehe..


ni lak buahtangan dari hana ie bunga lilin & keychain yg cute..timokacih ye hana! kt bawah ialah magnet berupa chef pemberian ct...timokacih juga ct ye!!

harap2 akan ada lagi perjumpaan2 sebegini selepas ni..mungkin dgn teman2 lain jugak..semoga persahabatan yg terjalin akan berkekalan hendaknye..love u all!! muaaahhss!!!

more tag from cikmin..

ni tag dari cikmin lagi..ayoyo panjang noo!


5 things in my bag:

1.wallet
2.slip bank..slip bayar utang bank ler!
3.buku diary..bkn utk tulis diary pun tapi kt dalam tu ada berbagai no phone,alamat2 member2 lama,no akaun bank & sebagainya
4.namecard kengkawan
5.ubat..painkiller & selsema..hehe..kot2 emergency weh!

5 things in my wallet:
1.Duit semestinye!
2.kad pengenalan
3.Lesen memandu
4.kad kredit
5.foto2..gambo2 paspot lama hehe!

5 favourite things in my bedroom:
1.katil
2.almari makeup & segala alatan makeup
3.table lamp kt tepi katil
4.magazines yg banyaknye belum baca pun kt atas sidetable
5.charger h/phone

5 things I wish to do :
1.nak melancong ke eropah
2.nak bershopping sakan mcm dunia ni ana yg punya..hehe
3.nak mengerjakan umrah & kalu boleh haji terus
4.nak menghantar my parents mengerjakan haji..insyaallah
5.nak tukar kereta baru..ishishish!

5 things I’m doing now :
1.tgh wat tag ni!
2.tgh dengar lagu dr komputer
3.tgh upload gambo ke photobucket
4.tgh berleter kt anak i suh studi sbb esok exam..
5.tgh masak maggi dlm microwave utk sri

5 people I would like to tag:
1.kak intan w.maju
2.ela qatar
3.yatt finland
4. jun yummylicious
5.ain (me & mycooking)

okay harap cikmin puasati ye! huhu...

tag dr cikmin

Tag ni i dh pernah wat sebelum ni..sebenarnya tp cikmin dh bagi so akak wat le lagi sekali..anyway..nk minta maaf sbb akak just cnp je dari entry terdahulu ye cikmin.. layan!

Rules of the tag:
1)Make a list of what u want o your birthday
2)The list should be 10 numbers
3)post the image of this award to your posting
4)give it to 10 frens of yours

10 perkara yang sangat i harap utk besday ku adalah:
1)candle light dinner bersama insan tersayang..sapa lagik klu bukan mr hubby tercinta!(macamla kitorang ni romantik sangat...berangan je lebih)
2)bershopping sakan bior mr hubby yg bayarkan..
3)jam tangan baru sbb jam tangan yg pakai skrg ni dh berusia lebih 10 tahun u!
4)buku masakan terbaru dr martha stewart spt yg JEE72 dapat aritu! mesti mahalkan harganye!
5)melancong berdua2an je ngan hubby..
6)rantai@gelang tangan diperbuat dari emas putih..
7)handbag baru dr beverly hills tu..dah tgk aritu mmg mengancam tul..reganye pun mengancam sama...alahai..
8)iphone baru..
9)nak mr hubby masakkan yg spesel utk dinner nnti..dia ni pandai gak masak tapi rasanye dh lama kita x makan food dr airtangan hubby ni..so nk wat special request dr cikabang nn
10)nak terus diberikan kesihatan yg baik dan awetmuda selalu...apalah produk kecantikan yg sesuai utk usia akak yg masukkategori lanjut ni ek! bior nmpak kembali muda remaja..hehehe!

haa..okay ke cikmin? kali ni xyah tag sesapa lagik sbb sebelum nih dh tag 10 orang dah..

Award from CIKMIN..

terimakasih bebanyak cikmin sbb memanjangkan award ni kat akak..walaupun akak dh pernah terima award nih..tapi sebab cikmin kusayang ni bagi..akak amik dgn hati gembira ye! tq so much!! love uuu...muaaaaaaahhhhsss!!! tag nnti akak wat ye..i'm soriiiii!hehe..

Friday, March 27, 2009

NASI DAGANG GULAI IKAN TONGKOL


Salam everyone..ni menu utk arini..resipi my mom's..tapi sbb maleh punya hal , i masak dalam microwave je..huhu!ampun maakk!! jangan mare..anak mak ni maleh mengeluarkan pengukus tu! tapi resipi kt bawah ni adalah resipi secara kukus ye..haha!

RESIPI NASI DAGANG

Bahan2:


3 cawan beras siam wangi
1 cawan beras pulut

500 ml - santan pekat, ambil sedikit utk dijadikan santan cair..agak2la ye

garam dan perisa

halba

bawang merah dimayang halus
sedikit halia di racik halus


cara2:

beras dan beras pulut direndam sebentar then kukus lbhkurang 15 minit. ketepikan dan gaul dgn santan cair lepas tu kukus semula. bila sudah agak2 masak angkat dari pengukus. santan pekat tadi dicampur garam dan perisa kemudian dicampur kedlm nasi tadi.gaul sebati sekali dgn halba, bawang merah dan hirisan halia tadi.kukus kembali hingga masak cantik. siap utk dimakan bersama gulai ikan tongkol, acar timun & telur rebus.


RESIPI GULAI IKAN TONGKOL

Bahan bahan


2 ekor ikan tongkol bersaiz sederhana - dipotong keping & rebus dulu bersama asam keping
1 sudu besar cili giling (ikut kepedasan yg disukai)

5 sudu makanserbuk kari ikan (sbb kt sini mana nk cari rempah gulai nasi dagang trengganu tu)
1 inci halia *
4 ulas bawang putih *

8 ulas bawang merah *

asam keping

cili merah & hijau/cili api
halba
garam
gula
santan pekat secukupnya- masak dahulu santan hingga mendidih


cara2:

kisar bahan2 bertanda. panaskan minyak & tumis bahan2 kisar hingga naik bau kemudian masukkan cili giling. tumis lagi hingga garing then masukkan rempah kari tadi berserta halba . tumis hingga pecah minyak then masukkan ikan yg direbus tadi beserta sedikit air rebusan tadi. kemudian masukkan santan yg telah dimasak dahulu tadi, garam,gula,asam keping,cili hidup/cili api dan masak lagi hingga mendidih..biar sebentar hingga mesra then matikan api. bolehla dihidang...

Thursday, March 26, 2009

ALMOND CHEESE ROLL


kembali menguli roti..huhu! rasanya lepas nih mmg kena beli bread machine nmpak gaya sbb asik2 teringin nk wat roti je..hehe! okayla resipi ni mmg sedaaaap banget!..amik dari majalah SEDAP..keistimewaan roti ini ialah walaupun ia bukan jenis pastri,tetapi roti ini dibuat berlapis lapis hingga ketika memakannye..mmg terasa perbezaan nye! a must try recipe!!

RESIPI ALMOND CHEESE ROLL

bahan roti:
150 gm tepung roti
100 gm tepung gandum biasa

1 suduteh yis segera

25 gm gula pasir

1 biji telur

100 ml susu cair

25 gm mentega tawar

1/2 suduteh garam

100 gm mentega tawar-utk disapu buat lapisan


bahan inti:
100 gm krim keju
1 sudu besar gula aising

50 gm hirisan badam,sangai,cincang kasar utk taburan(i guna almond nibs utk inti)

2 sudu besar susu evaporated utk sapuan

Cara:
1. inti: pukul keju dan gula aising sehingga lembut.masuk dlm karung plastik segitiga..ketepikan.
2. roti: campur tepung,yis,dan gula.kacau rata.masukkan telur dan susu cair sedikit2 sambil disapu hingga x melekat.
3. masukkan butter dan garam.uli hingga 3/4 elastik.bulatkan.biar doh rehat 30 minit.
4. kempiskan aduna.canai memanjang.sapukan 3/4 bhg adunan dgn butter kearah tengah dan lipat bhg tepinye ke arah tengah.canai lagi memanjang.
5. lakukan lipatan yg sama sebnyk 2 kali lagi.simpan selam sejam dlm petiais.
6. canai nipis adunan.potong segitiga.tekan inti menggunakan plastik segitiga.taburkan hirisan badam dan gulung.letak diloyang yg disapu marjerin.biar selama 45 minit hingga kembang.sapu dgn susu.
7. bakar selama 15 minit pd suhu 190c sehingga masak. sapu mentega diatas roti masa panas2 lepas kuar dari oven tu..siap!

Ayam rendang merah..



salam...arini teringin nk makan rendang ayam..tapi kali ni guna resipi dari majalah saji lama...senang je watnye! tu yg tangkas je masak..tup..tup siap!!

RESIPI AYAM RENDANG MERAH

Bahan2:

6 ketul ayam- digoreng dahulu jgn terlampau garing
2 sudu besar cili giling

2 sudu kecil rempah kari daging

500 ml santan
2 sudu besar kerisik

garam

gula
1 asam keping


bahan kisar:
4 ulas bawang merah

2 ulas bawang putih

3 batang serai

1 inci halia
sedikit lengkuas

Cara:
panaskan minyak. tumis bahan kisar kemudian masuk cili dan serbuk kari.tumis lagi. lepas tu masukkan ayam biar mereneh sebentar. masuk santan dan masak atas api perlahan. kemudian masukkan kerisik, garam, gula dan asam keping. masak hingga agak2 kering dan hidangkan.

ni lak sayur goreng kacang panjang+jagung muda untuk digandingkan dgn lauk rendang ayam tu berserta ikan masin & telur dadar(gambar xyah ler!)

Award from Catlina..


salam seme..sukanya hati akak dapat award baru yg cutemute dr mommy baru kita, sapa lg klu bukan Dr.Catlina tu..yg masih lg dlm pantang! sbb hepi sgt akak pun sudah terlebih amik award beserta card bergambar baby insyirah yg tomei sgt tu! i'm soriiiii cat..hehe! anyway akak mendoakan cat cepat pulih mental & fizikal,luar & dalam..supaya boleh kembali berblogging ngan lbh rancak lagi ek! (itupun dlm pantang ni asik nmpak je kelibat si cat ni berjalan2 merata blog..hihi..jangan bentan sudah..aik terlebih sudaaa..)..love u..muaaaaahhhhss!!!

Tuesday, March 24, 2009

Creamy Mushroom Soup

Mushroom soup pulak masak malam ni utk dinner..makan ngan garlic bread. resipi amik dari dapur kak asma...resipi asal dr jenilicious (originally fr allrecipes.com) memang best rasa sup ni..anak2 & hubby seme suka..tapi cara masakannye kita dah ubah sikit....hehe! jom layan resipinye!

RESIPI CREAMY MUSHROOM SOUP

Bahan2:

5 cawan cendawan butang segar
sedikit isi ayam dicincang (resipi asal guna 11/2 cawan stok ayam)

1/2 cawan bawang cincang
1/8 sdt thyme kering
3 sdb mentega
3 sdb tepung gandum (kalau tak cukup pekat boleh tambah lagi)
garam & perisa
serbuk lada hitam
1 cawan half-and-half (saya gunakan 1/2 cawan susu segar + 1/2 cawan whip cream)

Cara
  1. panaskan butter sampai cair then tumis bawang sampai naik bau lepas tu masukkan ayam,cendawan..masak sampai empuk sedikit. kemudian tambah tepung dan masak lagi hingga kekuningan.masukkan air sedikit-sedikit (lebihkurang 11/2-2 cawan air).masak sampai mendidih.tutup api.
  2. kemudian masukkan semuanya dalam food processor atau blender, kisar tapi jangan sampai hancur cendawan tu. Biar nampak chunky2 sikit.
  3. masak kembali campuran tadi dalam periuk. Kacau campuran tersebut sehingga sebati. Masukkan campuran susu segar dan whip cream, garam, lada hitam dan perisa. Boleh masukkan leek dan extra slice mushroom jika suka.
  4. Kacau selalu sehingga mencapai kepekatan yang dikehendaki.(jika terlalu pekat boleh ditambah air)
  5. Siap untuk dimakan.

LEMON YOGURT MUFFIN

Muffin ni masak petang tadi..resipi amik dari dapur CT..follow resipi dr rinnchan. but original recipe sbnrnye dr aunty yochana.

Lemon Yoghurt Muffin

Bahan-bahan:

200 gm self raising flour
1 sudu teh baking powder
1/2 biji lemon (perah jusnya)
parutan kulit lemon dari sebiji lemon(tambah sendiri ni)
140 ml yoghurt plain (i used 200ml..follow resipi asal dr aunty yochana)
100 gm gula castor
100 gm butter
2 biji telur
secubit garam


Cara-cara:
1. Cairkan gula castor dan butter secara double boiler. Kacau menggunakan hand whisker sahaja. Sejukkan seketika.
2. Campurkan yoghurt, jus lemon dan telur ke dalam bancuhan butter dan gula tadi.
3. Ayak tepung , baking powder dan secubit garam.
4. Masukkan tepung kedalam adunan butter, dan kacau sekadar rata sahaja.
5. Sudukan adunan kedalam papercups dan bakar pada suhu 180 C selama 20 hingga 25 minit.

PIZZA EXPRESS..


Aritu nmpak pizza express ni kt umah yatt then tadi kt umah nor lak...apalagi dengan pantasnye kita pun watla jugak pizza express nih..hehe..maksudnye gunakan roti sandwich yg ada kt umah le..x yah uli-uli dah..senang cerita! bahan2 pun seme yg mmg ada dlm peti ais ...mmg mudah! resipi x yahla sbb wat topping tu ikut suka hati & tekak je..hehe!

Nasi Goreng Sardin


salam everybody...arini dapat cuti sehari..tp maleh nk masak lagipun petiais pun kosong..last2 masak nasi goreng je..sbb sambal sardin aritu adalagi so perabihkan ikan nye buat penambah rasa nasi goreng so jadila nasi goreng sardin..huhu!!

Sunday, March 22, 2009

DONUT MINI..


Salam seme..2-3 hari ni agak sibuk sbb keje sampai malam..kt klinik lak komputer buat hal..so x boleh mentenetkan diri..balik umah dh letih terus zzzzz...hehe!
anyway arini dapat cuti sehari masak2 yg simple2 aje utk tghari td..petang lak wat donut..amik resepi dari umah ummi..resepi asal dr kak nis @ mak daro..best..lembut je! tenkiu ummi & k.nis for sharing this recipe..

RESEPI DONUT MINI

Bahan:- (15 biji donut mini)
  • 200 gm tepung roti
  • 20 gm gula
  • 1/2 tsp garam
  • 1 tsp yis kering
  • 140 ml susu segar
  • 20 gm butter
  • minyak masak untuk menggoreng
  • powder sugar/gula aising - untuk tabur

Cara Membuat:-

  1. Masukkan tepung, gula dan garam ke dalam mangkuk. Gaul rata.
  2. Buat lubang di tengah dan masukkan susu dan yis. Gaul lagi menggunakan sudip plastik.
  3. Masukkan pula butter, gaul dengan tangan hingga sebati.
  4. Keluarkan dari mangkuk dan letakkan di atas papan canai dan uli sehingga doh tidak melekat di tangan. (Sesekali bolehlah ditabur sedikit tepung jika terlalu lembik)
  5. Buatkan bentuk bulat. Masukkan ke dalam mangkuk adunan semula dan tutup dengan plastic wrap atau kain lembab. Biarkan doh naik 2 kali ganda.
  6. Buat finger test untuk uji doh naik ke tidak. Kalau lekat kesan jari, bermakna dah naik.
  7. Canai doh setebal 15 cm di atas papan canai dengan penggelek dan terap dengan terapan donut kecil (mini).
  8. Susun di atas dulang dan rehatkan doh sebentar hingga naik 1 1/2 kali ganda lagi.
  9. Panaskan minyak, goreng di atas api sederhana hingga keperangan kedua-dua bahagian.
  10. Angkat dan toskan di atas kitchen towel. Biarkan donut betul2 sejuk sebelum di salut gula aising.
i jugak wat donut berinti menggunakan lebihan doh yg ada..bubuh inti sambal sardin dan inti red bean..

Thursday, March 19, 2009

CHOCOLATE PAVLOVA

Ni pulak chocolate pavlova..resipi dari nigella gak tapi bahan2 sedikit berbeza...rasa mmg sedap tapi i pun dh reduced kan sugar tu utk kurangkan manis tu..

CHOCOLATE PAVLOVA RECIPE

INGREDIENTS:

FOR THE CHOCOLATE MERINGUE BASE:

6 egg whites
300g caster sugar(i reduced to 200mg)
3 tablespoons cocoa powder, sieved
1 teaspoon balsamic or white vinegar
50g dark chocolate, finely chopped

FOR THE TOPPING:
500ml double cream/whipped cream
500g raspberries (i used strawberries or u can use other freshfruits eg peaches,mangos,kiwi..)


METHOD



1.Preheat the oven to 180°C/gas mark 4 and line a baking tray with baking parchment.
2.Beat the egg whites until satiny peaks form, and then beat in the sugar a spoonful at a time until the meringue is stiff and shiny. Sprinkle over the cocoa and vinegar, and the chopped chocolate. Then gently fold everything until the cocoa is thoroughly mixed in. Mound on to a baking sheet in a fat circle approximately 23cm in diameter (i still made this version..mini sizes), smoothing the sides and top. Place in the oven, then immediately turn the temperature down to 150°C/gas mark 2 and cook for about one to one and a quarter hours(for mini pavlova..u cook for 30-40 minutes). When it’s ready it should look crisp around the edges and on the sides and be dry on top, but when you prod the centre you should feel the promise of squidginess beneath your fingers. Turn off the oven and open the door slightly, and let the chocolate meringue disc cool completely.
3.When you’re ready to serve, invert on to a big, flat-bottomed plate. Whisk the cream till thick but still soft and pile it on top of the meringue, then scatter over the raspberries (i used strawberry). Coarsely grate the chocolate so that you get curls rather than rubble, as you don’t want the raspberries’ luscious colour and form to be obscured, and sprinkle haphazardly over the top, letting some fall, as it will, on the plate’s rim.

MINI PAVLOVA


At last..i berjaya gak membuat pavlova ni..klu dulu asik2 beli je kali ni dapatle merasa homemade punya..resipi adalah dari chef popular nigella lawson...resipi ni mmg manis so i kurangkan amaun gulanya..

MINI PAVLOVA RECIPE

INGREDIENTS
8 large egg whites
pinch of salt
500g caster sugar(I reduced to 350 gm)
4 teaspoons cornflour
1 scant teaspoon vanilla extract
2 teaspoons white vinegar

FOR TOPPING
750ml whipping cream, duly whipped
750g blackberriesT
750g raspberries
icing sugar for dusting
3 baking sheets, lined with parchment tea-strainer


METHOD


1.Preheat the oven to 180ºC/gas mark 4.
2.Whisk the egg whites with the salt until they’re holding firm peaks but are not stiff. Gently add in the sugar, spoonful after spoonful, still beating, until you’ve got a bowl full of gleaming, satiny, snowy meringue. Sprinkle the cornflour, a few drops of vanilla and the vinegar on top and fold in to combine.
3.Draw 6 circles of approximately 10cm circles (using a pint glass as a guide, if this helps) on each of the parchment-lined sheets. Spoon the meringue onto the baking parchment into the delineated circles, and spread and smooth to fill. You want to make the meringue slightly higher at the rims, or just use the back of the spoon to make an indentation in the centre to hold the cream and fruit later. Put into the oven, turn it down to 150ºC/gas mark 2, and bake for 30 minutes. Turn the oven off and leave them in for another 30 minutes, then take out of the oven to cool. I just transfer them, on their baking parchment, to wire racks. When you want to assemble them, dollop cream into the indentation, and smooth it with the back of a spoon, leaving the odd peak. Place, one by one, a few blackberries and a few raspberries so that they look well filled but not crammed. Dust with icing sugar.








Wednesday, March 18, 2009

NASI AYAM

Ni menu malam tadi...nasi ayam..teringin sbb dh lama dh tak makan nasi ayam wat sendiri..asik2 beli..my kids sampai boring tahap nyampah bila tgk nasi ayam kt kedai..tapi bila ibu diorang masak..amboi berkali2 tambah..hehe!

RESIPI NASI AYAM

Bahan-bahan

UTK NASI
Beras

Air rebusan ayam
1/2 biji bawang besar - dihiris

1-2 inci halia

kayu manis
daun pandan

garam
perisa

UTK SUP
1/2 ekor ayam

1/2 biji bwg besar - dhiris

2 ulas bwg putih

1-2 inci halia

rempah 3 sekawan

myk utk menumis
garam

perisa
daun sup

bwg goreng


UTK AYAM

ayam rebusan tadi

sedikit halia kisar
3 sudu besar kicap pekat manis

2 sudu besar madu


UTK SOS

3-4 biji lada merah*
2 ulas bwg putih*

2 sudu besar sos chili

1 sudu kecil cuka

1 sudu besar gula

sedikit garam

Cara-cara

rebus ayam bersama halia hingga 3/4 masak. angkat ayam n ketepikan. air rebusan bhg 2. utk sup n nasi.
UTK NASI - tumis bwg,rempah tumis hingga naik bau. masukkan air rebusan ayam,halia, ,daun pandan,garam,perisa.kacau rata.then masukkan beras dan masak seperti biasa.
UTK SUP - tumis bwg, rempah tumis sampai naik bau. masukkan air rebusan yg satu bhgn td dan garam serta perisa skit.masak sampai mendidih. ketika menghidang taburkan daun sup n bwg goreng.
UTK SOS - blend lada hidup dan bawang putih. Masukkan dlm periuk/kuali dan masukkan sos,cuka, gula n garam. Didihkan sehingga kuah agak2 pekat n matikan api.
UTK AYAM - ayam yg dh direbus td campurkan ngan halia, kicap manis n madu. Gaul rata. Perap dlm 10-15 minit. Panaskan minyak boleh la menggoreng.
SOS KICAP - ambilsedikit sup ayam & campurkan dgn sedikit kicap manis serta lebihan bhn perap dan kacau rata atas api sederhana hingga masak.
Siap!

Tuesday, March 17, 2009

KEK BUAH2AN SEGAR BEREMPAH..



Kek ni baru wat tghmalam ni tadi..baru je masak..kita snap gambo masa panas2 lg..hehehe! berasap kamera di watnye! resipi kek ni mmg koleksi dah lama sangat..memang puasatila rasanye..fuh..sedap banget! lembut & moist...jom layan resipinye!

RESIPI KEK BUAH SEGAR BEREMPAH

Bahan2:

200 gm gula perang
1 biji telur saiz A

125 ml minyak jagung

125 ml air sejuk

1 biji epal hijau- di cincang kecil

1 biji belimbing dikisar ( i tukar dgn 2 keping nenas segar)

1 biji pisang - cincang kecil ( i guna 2 biji pisang emas)
3 sudu besar kismis

240 gm selfraising flour
1 suduteh mixed spice

1 sudukecil soda bicarbonate

1/4 suduteh garam

esen vanilla ( i letak butter essence)

Cara:
campur gula,minyak,telur,air dan pukul kembang. masukkan buah2an then bahan2 kering.
tuang adunan dlm bekas yg tlh dilengser minyak @ butter. tabur sedikit gula aising dan serbuk kayu manis diatas adunan sebelum dibakar @ 180c selama 50-60 minit. masa bakar ni baunye begitu menusuk..sgtla harumnye..apalagi bila ngap masuk mulut mmg best woo!

menu arini...

dah lama cuti masak..hehe..ni ha baru start masak..lauk bese2 je..

award from kak intan..

salam everyone..yahuuu..ku dapat award lg..kali ni dari kak intan...terimakasih bebanyak ye kak intan..kalau ada nak lagi..hehe..cantik sangat award nih..hopefully persahabatan kita will last forever..insyaallah! love u...muaaaaaaaaaahhhhhhssss!!!

Saturday, March 14, 2009

TAG lagik...

adoyai...kena tag lagi..kali ni dari adikku siti.. (sorile siti ye..baru je akak nk wat w/pun dh berjinggut dapat homework ni..i'm soriiii)


NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:
1. ina
2.inot
3.inahar(panggilan geng2 blogger)
4.xde lg kot??

MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:
1. 26/9/67 (My Birthday)
2. 3/6/94 (wedding day)
3.10/04/70 (hubby's Birthday)
4.all my kids' birthday..

THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:
1. surf tenet
2. tgk diary AF
3. makan limau mandarin
4. tgk gambo lama..hehe

GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:
1. jam tangan
2. Handphone
3. jewellery
4. handbag

YOUR FAVORITE HOBBIES:
1. Memasak
2. deco rumah
3. Baca mag,receipe books
4. window shopping

PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION:
1. london
2. paris
3. bali
4.switzeland

FAVORITE DRINKS:
1. teh o ais
2. fresh orange
3. lemon barley
4. Milo ais

THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR ROOM:
1. cosmetic set
2. perfume
3. lots of mag..kt sidetable tepi katil (sbb suka baca sambil baring atas katil..hehe)
4. charger talipon

FAVORITE COLORS:
1. merah
2. gold
3. Purple
4. hijau

TOP FOUR HANGOUTS:
1. carrefour w.maju
2.alpha angle
3. the curve mutiara damansara
4. cineleisure

persons U LOVE SO MUCH:
1. hubby
2. mak
3. bah
4.all my kids

"THINGS" SPECIAL TO YOU:
1. wedding ring
2. gelang emas pemberian arwah mak mertua
3. handbag yg hubby belikan
4. buku2 masakan esp. yg hard cover punyer..uih..sayang weh!

YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY:
1. ct delima
2. kak zai
3. farah mommyotai
4. ela qatar

REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY:
1. besela..dh kena tag..terpaksa ler wat..!
2. berkongsi info diri ngan kengkawan
3. eratkan persahabatan antara bloggers
4. suka2 utk isi masa lapang...hehehe