Assalamualaikum! Pn Doc baru nak demam cheesekut..geng blogger lain dah
lama berpesta cheesekut ni kan..hihii! Million thanx wat Alongroz atas
pemberian biskut saltcheese yg dibeli di sarawak. Biskut cheese ni mmg
tak terdapat di semenanjung katanye..tapi uolls klu takder biskut
saltcheese ni pun takper boleh diganti ngan biskut krim kraker jenama
lain. Jadi moh ler kita zaass resipi yang sempoi banget ni..
RESIPI CHEESEKUT TIRAMISU
sumber - inahar's cooking time
Bahan-bahan:
Biskut saltcheese crakers secukupnye
250mg cream cheese
1/2 tin susu pekat
1 suduteh esen vanilla
1/2 cawan air nescafe/kopi
serbuk nestum & milo secukupnya
1.Pukul cheesecream bersama susu pekat dan esen vanilla hingga kembang.
2. Celupkan beberapa saat biskut dalam air kopi/nescafe kemudian susun dlm loyang
3. Letakkan satu lapisan adunan cheese kemudian tabur nestum dan milo.
4. Ulang step sampai loyang penuh atau biskut habis.
5. Masukkan dalam peti ais. Taburkan serbuk koko atas cheeskut sebelum dihidangkan. Taraaa! Siap!