Sunday, March 8, 2009

Jalan2 di Melaka..

semasa di melaka..kami bermalam di hotel avillion legacy melaka..waduh..cantik banget hotel ni..klu dari luar memang rekabentuknya sgt klasik! kami menyewa di premier studio suite....i baru jadi ahli avillion club ni..so dapat harga diskaun yg agak istimewala..
meh kita layan foto2 ni...

ni gambar hotel dari luar di waktu malam...cantikkan?

foto di lobi hotel..lihat ceilingnye..begitu indah rekaannye...

ni gambar luar bangunan diambil dari swimming pool....


foto2 diatas diambil didalam suite hotel lak!

anak2 berseronok di swimming pool..masa berenang ni mmg xde owg lain..apalagi betul2 diconquer oleh our family je..hehe!

sempat la pulak pi ke funfair berdekatan ngan area hotel ni...kami pi jalan kaki je dari hotel..

ni pulak gambar semasa di pantai tanjung bidara..memandangkan umah pengantin berdekatan dgn pantai tg bidara ni..kami pun apalg amik peluang berehat dipantai setelah habis kenduri...bebudak sempat mandila 2-3 round..tapi ibunye spt biasa maleh nk main tepi air so duduk kt bawah pondok jauh sikit dari gigi air..itu yg amik foto pun ala2 sayup jauh dari pantai..hehehe!

8 comments:

mummyalyssa said...

kak kite dulu 3 thn study kat mlaka..tringat la plak kenangan dolu2 kt sana..mmg best la ..tg bidara,tg keling n pgkalan balak pantai tmpat lepak2 tu...:))

inahar ali said...

seri..iyeke..wah banyakla memori indah..termasuk zaman bercinta ngan cik abangke? hehe..

kakchik said...

alahai seronoknya gi bercuti. tengok anak inahar berenang kita jadi teringin nak ikut sama.

hotel avillion mmg cantik la. bentuk bangunan nmpk nk serupa dgn new pacific kb tp takde la seklasik ukiran tu.

entah bila nak sampai ke melaka.

CatlinaFly said...

jalan2 mmg best!

Ida said...

wahhh akak gi melaka ke?
hehee saya pun kat melaka ni
:)

Tukang cerita said...

btoi lah kak,
hotel tu nampak klasik....
~sy dulu hanimun kt Melaka.. :)

Asyafiah said...

Akak, tanjung bidara tu da dekat dgn kg halaman adah. Wa...rindunya mak ayah. Nak blk kampung...

inahar ali said...

kakchik...jom kita melancong ke melaka sama2 ek!

cat..mmg best kan!

ida..la awak belajar kt melaka ke? klu tau leh jumpa!

nurul..bnyk tul memori kt melaka ye!

asyafiah...akak pun rasa cam nk gi melaka balik..huhu!