Saturday, February 28, 2009

SIFU MEMANG HEBAT!

Salam everyone....haa nila nk update citer konsert m.nasir malam tadi...memang gempaq habis..betul2 hebat dari seme segi baik konsep persembahan,pemilihan lagu,showmanship yg meletup & vokal yg langsung x pancit w/pun usia beliau menginjak ke 52 tahun...everything sgt profesional and international standard...memang sesuai ngan status seorang SIFU..tersangatla akak puas hati..so i bagi rating 7 star!!! bravo...really worth the ticket's price!!
Imagine konsert tu berlangsung hampir 3 jam...started @ 8.30pm and habis hampir pukul 12.00
midnight!! he was full of energy allthe way..lepas habis konsert tu ada sessi autograph lak...apalagi i tak lepaskan peluangla utk mendapatkan otograf beliau..tapi kena beli buku cenderahati harga rm15.00 satu baru leh dapat sain sifu..
ni die rupa buku cenderahati untuk dapatkan sain otograf tu..

inilah signature m.nasir yg kat bawah mukasurat tu...haha..cam sain doktor je yek!!

dapatla gak amik gambar kt dalam dewan IB yg serba gah tu sebelum konsert bermula..actually ni kali kedua masuk ke dewan ni..1st time dulu tgk konsert siti nurhaliza tribute to sudirman beberapa tahun dulu...memang canggih dewan ni..sound system pun sgt hebat! kekadang cam nk pekak gak telinga akak di buatnye..hehe!

foto2 ni pulak masa sessi sain otograf tu...akhirnya dapat gak i melihat rupa wajah m.nasir secara dekat...alamak hensem giler weh!!! semacam tul aura die nih!! iyela aura sifule katakan...

ni seme foto m.nasir yg terdapat dalam buku cenderahati tu...cair hatiku melihat foto m.nasir yg macho giler tu...bila i kata kt my hubby betapa hensemnye m.nasir secara live (my hubby x ikut sbb xde mood katanya tp mengaku peminat no 1 ..entah apa2la hubby aku ni)..dia tanya balik..mana hensem banding ngan dirinye...aik terpaksala ngaku yg hubby aku ni tersgt hensem yg xde taranya lagi di dunia ni..hahaha..bodek baik beb so nnti sok2 senangla klu nk minta permission gi tgk konsert yg lain lak!! kuikuikui!! minta ampun yaaaanngg!!




ni foto my staff Aton yg pergi bersama malam tadi...memang enjoy gilos kan ton..kan..kan..kan!!!

foto tiket konsert utk kenangan je...tiket seme soldout for all 3 nights..rasa cam nak pegi lagik utk malam2 seterusnya tapi apakan daya itu je yg termampu beli..last minute booking gak tu..dapat kerusi pun sipi2 kt tepi w/pun bhg depan..but anyway sgt puashati sbb dapat tgk m.nasir secara dekat...so apa2pun kepada kengkawan yg mengaku peminat m.nasir tapi x dapat pergi konsert nih..memang rugi besar woooo!!!

p/s..alamak pagi tadi bangun tidur rasa habis sakit seluruh otot2 ku mungkin agaknye terlebih bertepuktangan dan enjoy sgt malam tadi..iyela akak x perasan umur dah menjangkau 42 tahun tapi masih perasan muda...haaa amik ko..terpaksala makan painkiller hari ni!! adoyaaii!

17 comments:

Suzi said...

amboi seronoklah ye dpt tengok penyanyi pujaan dpn mata...sampai sakit2 otot hihihi...

inahar ali said...

suzi...hahaha..terlebih sudaaaah!!!

nueeunlimited said...

wah..x sgka tol akak peminat m.nasir no 1 ye...m.nasir mmg ensem.nuee pon penah nengok die dpn mata.mmg sempoi je orgnye..

Rafizah Nordin said...

k ina, mati2 saya ingatkan yang enterfrem tu kak ina... upernye staff akak eh... huhuhuuu
mane gambo akak?nak gak tgk muke puan doktor tuh... :D

Aymy with love said...

amboi seronotnye dia... tak boleh nak nafi lagu2 beliau memang evergreen kann... bebila dengar pun still best...

CikMin said...

besnyer kak ina dpt tgk konsert sifu...kami xde plan la nak gi..sbb hubby keje..kt jakarta nnt tgk konsert 'mawi' lak ye kak...mawi fan ke??

yummylicious-jun said...

kak ina..jun byk kali x dpt masuk umah kak ina ni..something wrong ngan laptop pinjam ni...ekekeke..iskkkk, lenkali ajak jun g tgk konsert ekkk!

inahar ali said...

nuee..artis m'sia ni akak minat sifu,CT & mawi je! hahaha

fiza..kan dah kata dulu rupa akak ni terlebih glemer sgt nnti ramai lak peminat..cian laki aku iteww!!huhu..

aymy..lagu2nya baik yg rancak maupun yg slow mmg menangkap sanubarikan? hehe..

cikmin..eh kalu mawi ada konsert kt jakarta nnti memang kena pi lah pulak nmpak gayanye..
habisla duit akak weh! anyway seme mak2 dara kt klinik akak ni mmg peminat m.nasir & mawi gak!

jun...alahai rindu sungguhle kt jun..susah beno ke nk masuk umah akak ni? heran bin ajaibla..ramai gak kengkawan yg lain kata camtu!
x tau apsal ek? anyway dun wori..next time kita pi reramai tgk konsert lain lak!

nuryah said...

haah la kak, ingatkan yg baju itam tu akak dah td,siap ckp dlm ati...ooo mcm ni rupanya rupa doktor,sekali org lain daa hehe..

ade lagu keroncong utk ana tak..suka lagu tu..sedih..

ain said...

bestnya kak Ina...mesti dok berangan 2 3 hari ni. hubby saya pun minat M nasir especially lagu hati emas sbb bunyi bass dia kaw.

inahar ali said...

yah...lagu keroncong utk ana pn ada..cuma frust dia x nyanyi lagu kepadamu kekasih...waduuhhh!

ain...mmg akak masih berangan & teringatingat lagi konsert ni..esp wajahnye yg encemm tu!haha..

rapheydhillo said...

Bestnya dpt tengok konsert sifu ni! Klu saya tak bz nak pindah sure pi tengok jugak.. tak pe la.. tengok konsert lain le pulak.

Ayohwang said...

Doktor, minat sangat ke M. Nasir nie, cik abang dok maroh ke. Jangang sapa C. Abg merajuk ye.

Mawar Merah said...

Inahar, i memang jelous giler dgn u, coz M.Nasir tu memang penyanyi pujaan i sejak dahulu kala. Tapi nak wat camno dok jauh kat Penang.
Usually i just be a silent reader, tapi ari ni gatal nak komen

inahar ali said...

dhill...nnti klu ada konsert apa2ke..lehle kita pi aekali ek!

ayohwang...cik abang dok maroh sebab dio pung minat m.nasir gok..dio bui kebenarang gi tgk konset m.nasir nung!

mawar merah..hahaha..suka i ramai owg jeles!!xpe nnti ada rezeki kita gi konsert sama2 ye!

anatahir48 said...

Kak Ina, mmg betul dia kacak, makin usia makin mengancam kan? Ana pun penah bergambor dgn dia time juara lagu, tahun bila tk ingat pulak...nnt ana check kat blog ana ea.

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室