Sunday, May 17, 2009

Bread Butter Pudding..


salam seme..yahuuuuuu..sukanye sbb hafiz menang juara AF7!..pepun personally i felt all the top three deserves to be the juara la malam ni due to their great perfomances..tp frust gakla sikit memandangkan hafiz dapat dua2 lagu yg agak kurang menyengat utk final mlm tadi..berbanding ngan minggu2 sebelum nih kan! anyway..still happy that he managed to win..lebiuuu hafizz!! hehe.. jgn mare ye! (menonton tv separuh kt klinik..pastu dgr live from radio era on the way back ke umah..by the time sampai umah seb baik sempat lg menonton 2nd round punya lagu..haha..bergegas balik drive keta laju je!! ish..ish!)
anyway..ni nak tunjuk menu malam semalam..smpat masak bread butter pudiing ni atas permintaan cikabang cayang..huhu!


resipi boleh klik kat sini....tp kali ni xde nenas, lychee,atau buah2an lain utk tambahan dalam puding nih.. so kita wat taruh kismis je laa!... selalunye suka makan ngan aiskrim vanilla dan fruitcocktail..tp stok kt umah hanya ada canned peach je..so layan jela makan dgn buah peach nih! perghhh..best woo!

12 comments:

ZaiY said...

salam kak ina...
lewat malam tak tido lagi ni..
sedapnya puding tu..
nak cikit..

Aishah@Ariffin@Aqil said...

salam akak...
sedapnye nampak puding nih...

rapheydhillo said...

k.ina,
baru dok berangan nak buat puding roti ni.. tengok k.ina lagi laju dari saya ...

inahar ali said...

zaiy..beselaa..mak2 ni mmg selalu tido lewat..ahaks!!

aishah..lama x nmpak dia la!dh sihat x kaki yg sakit tu?

dhill..hehe..pi wat cepat!!

Ana Ali said...

k.ina, hah citarasa kita samer kot, baru 2-3 hari lepas buat puding roti gak tapi lum sempat nak upload kat blog

ain said...

laki sy pun suka puding roti ni, yg lain tak suka sgt. nak buat byk2 takut tak laku sgt..apa kata klu kak ina kasi saya separuh loyang tu.hihihi

ina zarin said...

salam perkenalan......
Ptg nie puding roti resepi kak ina
di rumah saya.

cikmanggis said...

ya mak oi...menggoda giler bread ang butter puding ni..cuaca panas terik ni..sedapnya..

fiza said...

kak inaaaaaa...minat hafiz ek??????
kiter pun minat hafiz gakkkkk...hehehe...
suke btl hafiz jore..tapi xpnh ngundi pun dia n finalis len..huhu

inahar ali said...

ana..kita serupaaaaa..hehe!

ain..jgn kata separuh loyang..separuh sudu pun dh taraaa! udah licin wehh! i'm soriiiiiii..hehe!

ina zarin..iyeke?? timokacihla try resipi akak..nnti komen ye!akak pi umah kamu td tp still tgh renovate ek?

cikmanggis..mmg sodaap!!

fiza..memang minat sgt hafiz tu tp frust bila mlm final dapat lagu cam sengal je! mlm final semalam lagu pelajar x berapa gempak klu banding konsert2 sebelum nih! cuma lagu akim & aril je yg nmpak sesuai sikit ngan suasana final! ish mmg frust betoi!!

ina zarin said...

salam...........sorry kak umah kite sedang dan masih di renovate.tak taulah bila nak siap..tapi yg pasti dah dekat sebulan kite enter umah akak untuk mencuba resepi yg lazat & super delicious.the latest of course lah bread puding........mengancam & superb (spt yg aiman(anak) puji.............

inahar ali said...

ina zarin..nnti klu dah siap renovate umah ina tu mesti bagitau akak ye!!hehe..