Friday, April 10, 2009

CARROT CAKE WITH CHEESE CREAM


Ni lak carrot cake wat ptg tadi..bukan wat psl besday tp sebeno nye i wat utk my hubby punye colleague..dh lama member ngidam nk makan carrot cake yg i wat..so sementara kebetulan mmg ada bahan2nye..i pun watla..utk dibawa my hubby esok kt tempat kerjanye! harap die seronok la ye! hehe..resipi sila klik kt sini.. daaa!!

10 comments:

Mawar Merah said...

Ina,
Ni satu lagi fav aku, tapi aku tak mampu buat, kalau tingin sgt aku tempah ajer...

anatahir48 said...

Mmmm dah lama tak buat carrot cake ni....mcm mana nak diet ni Dr? asyik makan yg berFAT jer...metabolisma dah la rendah, tak dpt nak membantu....huhu

ain said...

saya ada buat gak sekali tu..tp x lawa, x gebu la kak. ntah aper silap..terus malas nak buat lagi..hihihi

p/s..kali ni try resipi akak pulak lah.tqqqqqq!!!

cikmanggis said...

Amma...sedapnya!...nak amik resepinya ya..

LiNda said...

kak , bab kek saya selalu surrender ... tak pandai !. Asal nak buat jekk saya tanya kat emak .. dah 10 x buat pun tak menjadi .. smpai omakk saya kata..., " pass nih kalu tak jadi gakk aku hempuk ngan mangkuk ". sejak dari itu saya takut kat mangkuk kek - fobia !!!! kah kah kah ...

MaNjE said...

manje tak pnah buat carrot cake..
tapi ari tu anak2 buah da request..
so kne cuba2 dlu sebelum diorang
balik, kang kalau tak jadi, haru
jer memasing..kehkehkeh

inahar ali said...

mawar..xpela..klu ada rezeki aku pi penang..lehla bw carrot kek wat hang!insyaallah..

ana..alaaa kamu tu kan body masih cun..masih boleh takat nk belasah 2-3 ketui carrot kek nih!

ain..nnti cubala resepi akak lak!pastu komen ek!

cikmanggis..amma..amikle resipi apa2 pun..try jgn x try!

linda..hahahaha..kamu ni mmg lawakla linda oi!

manje..cubala wat dulu..klu x jadi..bior sendiri habiskan dulu..hehe!

Suzi said...

kak ina, nanti nak cubalah resepi akak pulak. my hubby suka kek karot ni...

inahar ali said...

suzi..cuba jgn x cuba..!!

kakchik said...

kalaulah birthday hari tu dapat makan kek ni, waduh tentu lebih puas hati. kakchik tak pandai buat kek, kalau nak makan selalunya tempah dengan kawan.