Wednesday, July 8, 2009

BUN DURIAN..


salam seme...waduh teringat2 makan dinner besday kak ayin semalam ..mmg best! tapi foto2 tu nnti la kita upload ek..x sempat sbb guna kamera adik..nnti la baru kita update ek!
sebelum tu kita layan dulu citer psl bun durian nih!tercapai gak akhirnye cita2 ku nk mamam bun durian homemade..bukan apa..cuma kempunan aritu pi breadomeal bakery kt aeon setiwangsa tp kata tokehnye..bun durian x wat dah sbb durian xde stok(eh bior betoi..la ni kan ke musim deroyan..aahh iyakan aje!) so apalagi arini i terus start operasi BM ku yg dah lama berehat katak tu! hehehe..resepi spt bese guna resipi shanghai bun kakasma tu & filling durian tu lak main belasah jek!! campur isi durian,sedikit susu, air & gula(ikut kemanisan durian) pastu masak atas api perlahan hingga agak2 kering..perghhh sodap wehh!! mmg rasa pure durian..hehe! rupanye lagi sodap dari yg beli..hehe! korang layan mata je la ek...i'm soriiiiiiiiiiiiii!!!

17 comments:

blogresipi said...

Sodapnye bun derian ni kak... cekodok derian pun best... ape2 yg derian ni memang best la... mintak dua ketol.hehe

ain said...

kak Inaaaaaaaa....nak bun duriannnnn!!!! meh pos sini sikitttt.

LiNda said...

wah... bun Durian segar dari dari dapur Kak ina..
memang superb ! .

Takper.. saya beli bun and cecah ngan durian . okeh gak.

bintangku said...

time bakor nie, mesti harum satu taman.

salam kenal...

Datin El said...

alamak inahar...ada bun durian lah pulak..rajinnya dr ku sayang ni..

rapheydhillo said...

mintak sikit boleh? nak buat malas..

EJAZARA'S HOME said...

kak ina....bestnya bun ni. Meh la kat kita sket. Anta ngan courier jerk. Kak Ina anta ek, nak jgak...hehehe

inahar ali said...

ijan..mmg sodap wehh bun deroyan nih!!

ainn..x smpat pos udah abih kena ngap!hehe..

linda..mmg idea yg bijak lg mudah!hehe..xyah nguli2 dah kan!!

bintangku..salam kenal!mmg masa bakor tu semerbak satu umah.jiran2 pun ngerling sama..haha!

datinel..bukannye rajin..tp tekak nih yg wat perangai..terpaksala godekgak bm ku itu!hehe..

dhill..alahai..terlewat sudah!bun seme dh kena ngap dek anak2 & hubby!hehe..

eja..nak gaak??kamu ngidam ke??hehe..cian die kempunan lak!

Myza Pesona said...

Kak Inahar,
Myza setakat cekodok durian dgn murtabak durian tau la buat!Mesti sedap bun durian tu kan!

MaNjE said...

waa da kuar bun durian pulak ye..
mesti sedap tak ingat dunia ni..
filling durian dengan roti yang gebu
memang ummpphhh laaa~

inahar ali said...

myza..aik murtabak durian..x pernah rasa lg tu!! nnti myza wat ler murtabak durian tu..leh akak rasa lak!hehe..

manje..mmg ummpphhh x hengat dunia u!!!

kak ina kl said...

salam dr ina...wah resepi baru ni..mesti semerbak bau durian kat dapur masa bakar roti..plan nak ke bandung tu jadi tak?

inahar ali said...

k.ina..insyaallah plan ke jakarta bandung bulan depan jadi..tp xtau samada cikmin leh ikut ke tak sbb dia dh sarat kan!

Zue Murphy said...

Mak oi...roti durian pun ada. Mesti sedap rasa ni.

inahar ali said...

k.zue..tryla wat nnti..mmg sedap!!

Nor said...

ina, ghupe bun durian ni cam buah mengkudu jer hehe.. ampun ...

inahar ali said...

nor..hahaha..kita pun baru perasan..cam mengkudu la pulak bun deroyanku ini!!ekeke..