Sunday, July 19, 2009

Kunjungan orang jauh

salam bersiaran kembali..huhu malam ni baru sempat nk updet pasal terjahan kengkawan blogger pagi jumaat yg lalu! memang seronok sangat..x sangka akhirnya dpat gak ketemu ummi kuantan..memula awal pagi tu kak ina kl & ct ada ajak pi bekfes kt danaukota sekali gader2 jumpa ummi tapi memandangkan kita keje x dapatla joinkan..frust gak! tup tup lam kul 10 am kt klinik, ct call kata diorang seme nk mai klinik lgpun ummi nk sgt jumpa kita..hehe sebaik ada kak intan jd pemandu pelancong jd xla sesat barat cari klinik kita..kak intan dulu pernah mai klinik wat medical c/up anaksedaranye! pepun..tenkiu teramat sgt sbb bersungguh2 korang mai nk jumpa kita..ingatkan dh x dapat dh nk jumpa ummi yg mai jauh dr kuantan tu! maak aaiih..mmg havoc perjumpaan mak2 daro seme (cam mak2 ayam pun iye gak..hehe!) seme becok giler.. ummi yg baru pestaim jumpa pun mmg tersgt peramah!! meriah sungguh!.. sorila x sempat lak nk bg buahtangan kt uol ye! xpe next time klu ada rezeki kita jumpa lagi...insyaallah!!

alahai..dapat tangkap gambo tangan ummi je ha!!hehe

foto2 kat atas ni lak ehsan dari blog kak ina kl..kemain bergambo masa chek blood pressure sorang2! lihatla tanganku yg glemer iteww..muahaha!! wat ummi jangan lupa berehat secukupnye bila sampai umah ye sbb BP ada naik sikit!! mungkin gak nervous sbb jumpa puan doc yg "glemer" nih! hehe.. kak intan pun sama gak..dh berapa lama x makan ubat darahtinggi pastu makan durian lak..mmg naik cikitla darah jawabnye..so kak intan jaga2 sikit pemakanan tu ye..cewaah kemain puan doc memberi ceramah kesihatan lak! ct lak mmg ada makan ubat hypertension tp terkawal tekanan darahnye & kak ina lak BP ada bagus! maintain tau!! huhu.. last but not least..again thnx a lot guys!! hopefully insyaallah pasnih leh jumpa gader2 lagi ye! love uolss..muaaahhhss!!!

17 comments:

somuffins said...

Salam. Sesi perjumpaan mak2 dara mesti ada tunjuk dalam Melodi Ahad nih, kan? .. hehehee

ain said...

hehehe...kita nanti naik KL nak terjah klinik kak ina nak buat free blood test. pas tu boleh kasi terkujut sama akak. surpriseeeee!!!!! boleh ke kak ina cayangggg!!!!

CikMin said...

salam morning kak...kita jumpa kt epot je la ye....

LiNda said...

wah.. perjumpaan Antara Wanita terhot dipasaran !

sukaaaanya... saya tumpang gumbira .

hanieliza's cooking said...

Salam..
Tak mau jumpa kakliza sama ker..
nanti tenguk kat blog kakliza apa cerita kakliza di IKANO ahad depan..

inahar ali said...

CS..hahaha lupa lak nk panggil krew melodi terjah kitorang..hehe!

ain..nak terjah boleh tp kenala bawa adiah sekali kan..kihkih!

cikmin..cikmin ikut x pi sana nnti?? klu x kami jela dating ngan cik kamal tu..jgn mare ek!!hehe

linda..wanita terhot ker?? mana ada hot..ni dh kira suam2 kuku hampir sejuk pun..hehe!

kak liza..timokacihla bertandang ke blog kita yg x seberapa ni..bila akak nk turun ikano tu ye??

cikmanggis said...

inahar..nnt kita nak g terjah kat klinik inahar dengan datin el..cam melodi gitu..ahakkss

MaNjE said...

wah memasing dah jadik skuad terjah gitu..
hihi..jom2 kite terjah puan doc ni lagi..muehehehehe~

blogresipi said...

Siap dapat pakej check darah ngan kaunseling pree lagi tuh.. heheh... mujur akak yg tak naik darah pasal kena terjah. hehehe

Datin El said...

inahar..kita pun nak ulur tangan suh peksekan bp kita nanti ye..

Tukang cerita said...

Salam kakkkk.....

hahahaaaaaa......
tak tahan gelak, ziarah2 sambil wat medical check~up yer kak....
:)

~miss you too kak!!!!
:)

CikMin said...

uwaaaaaa...x dapek cikmin nak g kak ina..dia kata H1N1..bahaya(kunun sian la kt bini dia ni)....trip dia gan kak ina..wokey...dia kata safe sbb ada puan doc...buleh gitu??...akak staff akak ada yg bujang kan...keep on eye on behalf cikmin ye...hahahaha...

inahar ali said...

cikmanggis..jomla mai ngan datinel..nk sgt jumpa CM & datinel!!

manje..terjah jgn x terjah..hehe!!jgn jd cam abg nas udah!ekeke..

ijan..tu pakej spesel punya! 2x/tahun punya offer cam sale sogo gak!huhu..

datinel..mehla sini ngan CM yek! pastu kita leh rewang2 kt jusco lak!hehe..

nurul..w/salam..ziarah 2 in 1! windu sgt kt nurul..

cikmin..akak kena jadi inspektor gadget ke pulak?? boleh sajee..cewaah!!

CikMin said...

huhuhu..x merasa la cikmin nak makan kek buah kak ina....

inahar ali said...

cikmin..frust gak akak x dapat jumpa kamu..harap2 insyaallah kita leh jumpa nnti klu cikmin turun kl ye!!

nekPP said...

jelesssssssssssssssssss gitewwwwwww..;((

m@m@ @zie said...

salam.. kt mana klinik kak ina ni ekk..? teringin nk jumpa kak ina yg come ni.. ehee..