Sunday, July 15, 2012

MAKAN2 @ FISKE STEAKHOUSE

Assalamualaikum..dh lama xder entry JJCM kan? bukan apa selalu gak pn doc pi makan luar tp kalu xde yg spesel maleh nk entry kt blog..tp kali nih kita nk citer psl FISKE STEAKHOUSE ni yg terletak di AU2 Keramat..bangunan kedainye agak unik cam rumah kaca terletak di area medan selera keramat au2 berhadapan ngan bangunan kilang2 kt au2 tu..kedai ni dh selalu nmpak cuma x pernah singgah jek..tp bila terbaca kt harian metro minggu lepas psl betapa istimewanya menu western kt sini..kami pun apalagi terus tak sabar2 nk menerai makanan kt sini..mmg betul bagai diwar2kan oleh wartawan akhbar tu..menu2 westernnya mmg marvellous mcm makan kt hotel 5 bintang tp dgn harga yg sgt bajet..(owner adalah chef di shangrila hotel kalu x silap)..esp. signature dish diorang ie mix grill & special chicken grill/chop mmg terbaekk! harga mmg murah sbb setiap hidangan mmg sgt besar portionnye disertakan side dishes yg banyak..

jom kita zaas foto2 dibawah ni.....
 


Mix grill dihidangkan secara bertingkat daging ayam,lamb & beef bersekali ngan baked potato,whipped potato,salad tomato,coleslaw & baked bean..amik ko..x larat nk abihkan sorang..mmg terlebih kenyang!!

special chicken grill lak dihidang ngan baked potato,whipped potato(kentang x nmpak sbb terhempap dek ayam tu..hehe!),salad siap ngan semangkuk kecil pasta bersos putih/carbonara..mak aihh..mmg terbaek!

mix grill tu harga hanya rm 20 dan chicken grill set tu hanya rm 14.00..murahkan..kan..kan! kami gak try mushroom soup & garlic bread set yg berharga rm3.90 jek..pun sedap!! kalu uolss nk tau harga makanan kt sini paling mahal pun hanyala RM20..mmg tersgt berbaloi-baloi!lupa nak cakap..servis pun sgt cepat..pas order x sampai 2 minit air dh sampai pastu x sampai 10 minit..makanan pun sampai..very the fast one..i loikke..hehe!

 air coconut mango yogurt yg sgt yummy..hanya rm4.90! 
 
nak makan kt sini xyah pakai baju cantik2 cam nk pi hotel kay..pakai bese2 jek tp makan makanan cam kt hotel 5 star..hehe! kalau dulu asik makan western kt That Little Gerai AU5(boleh tgk entry di sini )..kali ni bolehla tukor2 selera di FISKE Steakhouse ni pulak..kan! oh iye..bg mereka yg tak gemar menu western..ada gak pilihan menu asam pedas melaka berserta set nasi putih..okayla kan ada gak pilihan lainkan! so..kita mmg rekomen sgt uolss makan disini..trylaa..kepada kengkawan2 blogger yg duk area wangsa maju & keramat ni harusla menyinggah kesini..wajib try tau..hehe!




17 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam K.Ina.Tgk gambar pon dah tau sedapppp!
Jauhnya nk g singgah :(

inahar ali said...

atie..jangan kempunan ek? hehe..

Amie said...

Semuanya sedap! Paling suka tu... coconut mangu yogurt yang katanya murah tu... slurrppppp!

inahar ali said...

amie..coconut mango yogurt tu mmg terbaekk..huhu!

Nuwairani Ismail said...

sangat bagus!! bestnye! kalau dekat2 nak jugak pegi ni. harganya pun memang berpatutan.

Alyn Aellynn said...

ya ampunnnnn! Patut la ramai giler org g fiske tc. Makin glamer dah msk paper! Mmg sedap, muarah dan presentable. Td lalu kul 11 still kereta berderet epn fiske. Mmg selalu mkn sini!

zila norazila said...

semuanya sedap2 belaka..klu kita entah yg mana satu nk dimakan ..he hheee air tu pun keccuurr waalla;)

inahar ali said...

nani..mmg best & sgt murah..jom aar kita gader2 kt sini..!!

alyn..akak br pestaim makan sini pasnih kena mai & mai lagi..hehe!

zila..semua pun sodap..meh aar join akak gader2 kt sini nak??

FnF Simple Life said...

wah...mmg berpatutan harganye... masa balik Msia tempohsri sempat makan nat the windmill kat Melaka...pun sedap sgt...tp yg ni mmg murah...berbaloi2

sury_masury said...

Salam pn doc....wah2...jjcm ye...best nye...nnti nk terjah jgak lah..:-)

inahar ali said...

fnf..kalu mai kl..jom aar kita gader2 kt sini nak!insyaallah..

sury..jom kita terjah sesama nak..hehe!

MamaFaMi said...

Huwaaa... saya sangat jelezzz. Saya sudah lama tidak dapat menikmati western food. En Suami enggan membawa saya ke sana. Saya sedikit keciwa. Saya ingin menangis... huwaaaa...

Hehehe.... dah lama tau ma mengendeng dengan hubby, nak gi makan western food ni kat tempat yang once our favourite. Tapi dia kata ye ye ye... tapi sampai sekarang tak gi lagi... huwaaa...

fawwaznuha said...

saya baru je makan kat sini minggu lepas..emmang terbaikla..hihi..saya amek set mix grill dan encik somi biasalah lamb chop..lenkali kalu famili saya dtg mmg nk bawa sni je sebab berbaloi2 huhu

inahar ali said...

Mamafami..alaa cian dier..meh aar biar kita jek yg bawa mama pi makan sini nak x?? Takut kempunan lak nanti..hehe!

Fawwaznuha..tu la akak pn mmg akan mai makan kt sini dan lagi dan lagiiii..hehe!

Nur-nba said...

Sedapnya menu hidangan di sini.. Kalau dekat, boleh cuba.

inahar ali said...

Nur..kalu mai kl..lehla akak belanja mamam kt sini ye!

Sharinginfoz said...

sedapnya kena pi cari ni