Saturday, January 23, 2010

HEPI BESDAY MOM!


Salam bersiaran kembali..malam tadi kami celebrate ulangtahun ke 59 tahun bonda tercinta! Sangat bersyukur ke hadrat illahi yg memberi kesihatan yg baik utk bonda serta ayahanda juga..moga kebahagiaan sentiasa melingkari kedua orangtua ku serta dirahmati selalu oleh Nya.. amin!!sama2 potong kek walaupun bah baru sahaja menyambut besdaynye pada 7/1/10 yg lalu..


amboi lomantik giteww! suap buah pisang sambil tesenyum simpul..hehe!



makanan lain yg dimasak akan di updet kemudian ek..kt sini nk tunjuk kek tiramisu kita wat pestaim nih...pergh mmg sodap! my family cakap..perfecto!! 2 thumbs up!! resipi amik dari dapur hana..resipi asal dr kak umi e..thanx to both for this marvellous simple tiramisu recipe!! jom lihat resipi yg di cnp dr dapur hana..ampun hana!

RESIPI SIMPLE TIRAMISU CAKE

Bahan-bahan

  • 1 biji sponge kek atau apa2 kek( kita guna kek span perisa kopi)
  • 250ml whipping cream
  • 200ml cream cheese
  • 1/2 cawan gula halus
  • 1 cawan air panas (nak bancuh nescafe)
  • 1 sudu makan serbuk nescafe
  • serbuk koko untuk hiasan

Cara-cara

  1. Bancuhkan nescafe dengan satu cawan air panas tadi
  2. Satukan gula, cheese dan cream
  3. Pukul adunan tadi sampai kembang dan gebu
  4. Potong kek pada 2 bahagian
  5. Tuangkan bancuhan nescafe ke atas kek
  6. then sapukan adunan cream+cheese tadi atas kek
  7. Susun lagi bahagian yang selebihnya sapukan nescafe n baki cream cheese td.
  8. kemudian tutup dengan cling film dan simpan dalam fridge sebentar...
  9. Hiaskan dengan serbuk koko bila masa nak menghidangkannya...

resipi kek span guna klik sini..cuma ditukar perisa kopi. campuran krim cheese pula hanya diletak di bahagian tengah kek manakala bhg luar kek hanya guna plain whipped/fresh cream. memang layan abiss...
oh ya marilah kita sama2 menyedekahkan kan alfatihah wat almarhum Sultan Johor yg telah mangkat malam tadi..sebagai rakyat johor kita pun amat bersedih atas pemergian Almarhum Baginda..al fatihah! moga roh almarhum ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman..amin!

11 comments:

Nida said...

Romantiknya.. seronok lihat. Pasangan yang bahagia, harap2 Nida pun akan begitu, bahagia hingga ke hujung nyawa.. aminnn

p/s: Al-Fatihah juga buat Almarhum, terasa sedih juga kerana Nida pun orang Johor

Lady of Leisure said...

romantiknya.. :)
pasangan bahagia gitu..

kakchik said...

betul betul romantik, hihi.
happy birthday untuk mama inahar dan belated birthday untuk abahnya. semoga pasangan bahagia ini berbahgia hingga ke syurga.
keknya nampak begitu sedap sekali.

CikMin said...

slm kak ina..cikmin susah nak la nak bg komen kt entry kak ina skg ni..mau tggu loading dgn laptop nyawa2 ikan ni..uwwaaa!!ni pun gagah try ni..hepi besday to mak kak ina..semoga panjang umo murah rezeki...semoga bertambah bahagia bersama suami dan keluarga tercinta...

Ummi said...

Salam Ina, sampaikan ucapan Selamat Ulangtahun Kelahiran buat bonda tersayang Ina ya...moga sentiasa dirahmati selalu, panjang umur dan diberikan kesihatan yang baik selalu..amiinnn...ececee, romantik gitu..suap2 kek..hehe..Ina, tinggalkan utk Ummi sepotong eh.. ^_^

kak ina kl said...

salam ina...semuga ibubapa kamu berbahagia selamanya...kirim salam dengan bonda kamu...entah beliau kenal akak entah idak..
wallla seronoknya tenguk lomantik camtu..cam mat salleh gitu..

Blushwax said...

Happy birthday to your mom! Wah....your parents masih romantic. So sweet. I nak try resipi ni lah! Looks so good.

HaSue said...

Salam kak..honestly speaking...mak akak nampak muda dari usia laa...lagi2 ms ngah senyum kena suap tu...heheee..macam 40-an gitu...r u sure she's 59?hehee...
Anyway.hepi besday buat mak kak ina..semoga semakin ceria dan mendapat yg terbaik dunia akhirat..

JC said...

Salam kak Ina.....HAPPY BIRTHDAY UTK MAK AKAK semoga sentiasa sihat, murah rezeki dan diberkati Allah selalu....tiramisu it my family favorite dessert...droolllllssss

openid said...

Salam Kak Inahar cayang...
Selamat hari lahir buat mak akak..semoga dipanjangkan umur dimurahkan rezeki...lomentik nye main suap2 gitu.hehehe

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室