Sunday, October 4, 2009

Ke Hadeeja cafe kek lapis segar!

Salam utk semua ye..lama x bersiaran.hehe! ni nk letak n3 masa pi ke cafe hadeeja kepunyaan penyanyi deja moss & anuar zain di ukay perdana 3-4 hari lepas! pestaim pi nk merasa kek hati pari sarawak nih! sbb try wat raya baru nih ikut resipi dari buku kek lapis deja moss tuh..tp x tau jadi ke tidak rasanya..tu yg beriya pi ke kedainye..konon nk beli kek yg kecil kebetulan xde stok tp si deja ni sgt baik hati bagi kita rasa kek hati pari yg belen kt dapurnye..potong 2 slice kecil ..free u! hehe..mmg sodap! katanye buku resipi kek lapis tu seme resipinye mmg 100% resipi original family xde alter2 pun..dia suh ikut betul2..mmg menjadi! mcm2 tips & petua yg diberi oleh deja mengenai cara pembuatan kek lapis sarawak nih..tenkiu deja ye! sempat lg akak bergambo dgnnye..hehe! sebaik x de si teruna hencem anuar zain tu..klu x mau pengsan akak!! huhu..


mee kolok..mmg sedap banget!!



ni la browning sugar yg kucari selama ini..siap sideja ni bawa kuar tunjuk kt kita sbb kita nk tgk..ish! betul2 menyibuk kan kita nih..wat malu jek..hehe!..alahai..xde jual kt semenanjung rupanya..sebaik aritu wat kek hati pari guna browning sugar wat sendiri(ikut resipi hasue@myr..tq hasue..nnti akak updet n3 kek hati pari ye!)

9 comments:

LiNda said...

salam kak ina cayang...

wahh..sedapnya makan mee kolok . saya nak cubalah.

Masa nak raya arituh saya ada gak beli kek lapis dia . Tapi time puasa kann... takdelah nak makan bagai .

Selamat hari raya ..

eriey said...

kak ina..glemer g2..boley rase kek lapis artis..mmg sdap kan kek lapis yg ori..eriey pon xpernah buat..kalu k ina buat boley taruk resepi skali ek..yammm..

MaNjE said...

wah ni kire terjah dapur orang nie..
cepat2 update kek tu, manje da sedia piring ni, nak bawak balik..hehehhe

Ruziawati Bukhari said...

teringin nk makan kat sini jugak!! sedap ke kak?

CikMin said...

salam kak ina...wah...akak tjuk mee kolok pastu ckp sedap lak..adoiiii...kang terliur lagik min ni...semalam min ke ikano..dpt la makan bantal doyan tu dah...syedappppp!!!!!...

Mawar Merah said...

Ina..this week nak pi kl, bleh ler makan kat sini, puncak alam kat mana tu....

noorsl said...

Salam Ina..kita belum pernah dengar nama kek nie lagi apatah melihat gambarnya. ah...nanti kalau menjadi letaklah gambarnya kat sini ye..camanalah hati pari .

ima said...

salam kak ina...wah bestnya dapat merasa kek hati pari tu...macam manalah rupanya ekk...kak ina jangan lupa tunjukkan ye...dan letakkan resepinya sekali..

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室