Wednesday, October 10, 2012

New York New York Deli @ One Utama

 
Assalamualaikum semuaa..ni kami pi JJCM malam semalam..pestaim makan kt New York New York Deli di One Utama shopping complex..(di wing baru betul2 opposite cold storage)..okay gak tempatnye agak cosy dan cantik..foodwise okay tp dessertnye paling best ie deep fried mars bar..coklat mars yg telah digoreng bersalut tepung rangup diluar..makan panas2 sekali ngan vanilla aiskrim..perghh..mmg heaven!! selalu tgk kt rancangan masakan kt AFC channel psl coklat bars mcm mars, snickers digoreng tepung camtuh..rupanye kt kolumpur ni pun telah kutemui dessert cekelat sebegitu..fuhh!! korang mesti try tau..jom layan foto2 kt bawah nih....


pepperoni pizza & hawaian pizza..harga rm16.90 each

mushroom swiss burger rm18.50/set

baked cheese mussels..sedaap!

fish & chips rm19.90

spagheti alfredo with chicken fillet rm19.90

haaa..ini la dia deep fried mars bar rm11.90..coklat mars yg digoreng bersama salutan tepung rangup diluar dan dimakan bersama aiskrim panas2..bayangkan...mmg terbaekk!

 


 
 
foto2 drinks kt atas harga from rm6.90 to 8.90..plg sedap jus mango lime yg kt atas sekali tuh!

 

16 comments:

Acik Erna said...

assalam ina..tak pernah makan tu ina..ina dah kempen kata sedap pulak tu..nak kena cari jugak..tapi tak sanggup pulak nak kesana.tu jauh..

dZana said...

sejak tak cukup korum nak mkn ni.. jrg dpt nghadap menu camni... bila nak mkn 'lebih2' sikit teringat pulak anak bujang sorang tu.. tak tahan tgok choc mar grg tpg tu..

inahar ali said...

kakerna..kalu mai kl bila2 nnti kita belanja akak mamam kt sini ye!

sury_masury said...

Wahhh best nye...nnti nk try jgk le...harga pun ok jgk tu....tq2 for sharing tmpt best..nnti klu ade jjcm ajak lh sekali...ngade lg ni...uhuhu....:-P

inahar ali said...

dzana..mmg sedap bangetoc mars goreng tuh..tu la kan kalu dh terpisah ngan anak2 rasa cam x lalu lak nk makan sedap2 sbb teringat kt diorang..moga anak bujang cikgu sentiasa cemerlang dlm menjalani kehidupannye..insyaallah!

inahar ali said...

sury..uish mmg x abiss ngada2 makdara sorang nih..xper takut kempunan meh akak banjer nnti bila ada kelapangan ye sury cayang!

Mas said...

besonya gelas kak...
puas minum tu..
tengok menu pun best2 la...

Qasey Honey said...

sedapnya...nmpk mnarik la restoran ni...bleh la nti cuba mkn di situ pula...

~~zana@pb~~ said...

Waduh..mkn besar puan kita ni. Takyah gi New York ek?

Psssst....akk follow instagram:-)

zila norazila said...

salam syg kak ina,
cklat mars yg digoreng tue..wallaaaweii wt kita kecur kak..camne rasanye tu kak..siap ada ic crm lg..slurrppp:)

Sofea said...

uuu saya dh lama x bawa anak2 JJCM mcm pn dr ni..sbb ank2 dok hostel, jarang2 balik.:)

inahar ali said...

mas..mmg beso gelas diorang tuh..terlebih kenyang air pulak..hehe!

QH..nnti tryla mkn kt restoran nih! dessertnye wajib try tau!

inahar ali said...

zanapb..hahaha xyah gi new york dah leh mamam mcm owg amerika uuu..hehe! uish kita dh lama x updet instagram sejak hp hilang kena curi dulu tu!

zila..coklat mars goreng tu yg plg meletop kebabommm..sedap wehhhh!

inahar ali said...

sofea..tu la psl bila dok berjauhan ngan anak nih dh jd x lalu makan lak ye! xper tunggu diorang cuti..pulun gi makan reramai..baru syokkk!!

Aimi Syahirah said...

Salam. Wah your blog sgt menarik & ohsem! =) Jom join.. http://www.aimisyahirah.com/2012/09/segmen-cik-misya-nak-follow.html

inahar ali said...

aimi..thnx aimi nnti akak pi terjah blog aimi yek!