Monday, October 29, 2012

KONSERT BIG BANG ALIVE @ KL..MMG MELETOP!!


 Assalamualaikum semua..sebelum terlewat Pn doc nak ucapkan selamat menyambut hari raya aidil adha utk semua kengkawan dan pengunjung yg beragama Islam ya! semoga kalian semua selamat pulang dan kembali bekerja dgn selamat..amin!

okayla..arini kita nk citer pasal konsert kumpulan korea no 1 masakini ie Big Bang yg diadakan malam tadi di stadium merdeka..alahai nape pn.doc pun terjebak..kita ni bukanla peminat tegar Kpop pun tapi kerana anak2 kuturutkan jua..huhuu!! mmg anakku Sri & Kak Ayin mmg peminat kumpulan bigbang nih (ekceli abg bani & adam pun nk ikut tp kalu pi semua rabak lak poket pn.doc ni haa!.hehe)..mmg betul setelah menyaksikan konsert diorang semalam..mmg no doubt they are the most senasational no 1 asian artist in the world..sgt hebat persembahannye dari semua segi..audio visual,rekaan pentas,music semuanya bertaraf antarabangsa..mmg pun sebab konsert bigbang aliver tour 2012 ni creative directornye adalah Laurean gibson yg pernah mengarahkan konsert utk lady gaga,beyonce juga ramai penyanyi megastar yg lain. Bukan sembarangan ek..Khabarnya keseluruhan konsert di kl menelan belanja RM4 juta..tu diaaa..peminat bigbang ni mmg fanatik woo..sampaikan tiket yg berharga hampir RM700 boleh soldout dlm masa sejam jualan tiket dibuka beberapa bulan yg lalu..menurut cerita jualan tiket big bang alive tour ni mmg sold out di semua negara yg diorang jelajahi..mmg betul2 fenomena!  Malaysia adalah negara terakhir siri jelajah konsert alive mereka di asia tenggara dan lepas ni mereka berangkat utk menyambung tour bigbang di amerika syarikat pulak. Jualan tiket utk konsert di London disember nnti pun telah soldout dalam masa beberapa jam serta penganjur terpaksa menambah satu lagi konsert utk malam kedua ie 14-15 disember 2012..kepada peminat fanatik big bang kt mesia ni ada berani utk ke london?? hehe..
apa bezanye big bang dari artis korea yg lain??  yap..mereka pernah menang "Best worldwide act" di MTV Ema 2011..sebenarnye kumpulan Big Bang ni takdelah menari cam atris kpop yg lain dan solek bagai cam pompuan..ahli kumpulan big bang sebenarnya amat macho..mereka sgt multitalented dan mencipta lagu mereka sendiri..lagu diorang pun berbeza banding ngan atis kpop yg lain tu..selain dari tu setiap anggota mmg mempunyai vokal yg hebat serta kemampuan beraksi live dgn baik sekali..tak heran lah mereka ni band boy korea yg mempunyai paling ramai peminat lelaki..hahaha! (selalunye org lelaki mmg x minat artis kpop lelaki ni sebab gaya diorang yg agak girlish tu kan tapi not for Big Bang ye!) mmg tak tau dh nk cakap camner tapi hanya boleh kata bak tajuk lagu diorang.."wow fantastic baby!!"..huhuu!! amboi kemain kita berhujah pasal kpop lak ek..adehh tu la pasal anak..ngan ibu sekali terjebak minat big bang ni lak..hahaha..ada yg jeles ker? jgn mare ek..hehe! eh..panjang benor dh berceloteh ni haa..jom zaas foto2 kt bawah ni lak..


 sri & kak ayin serta wani (kawan kak ayin) semasa konsert belum bermula lagi..
 amboi sri..kemain anak ibu sampai balik umah malam tadi masih tersenyum lagi dan tak habis2 ucap terimakasih kt ibu sebab finally tercapai gak cita2 sri nk nonton konsert big bang..



foto2 kt bawah ni pulak ehsan dari malaysiandigest.com..gambar sekitar konsert! mmg happening!


 penonton memakai raincoat sebelum konsert sbb hujan..nasib baik hujan berhenti sebaik konsert bermula pukul tepat pukul 8.30pm.




22 comments:

FnF Simple Life said...

wahhh... happening nye...

inahar ali said...

fnf..mmg happening sgt tau!

sury_masury said...

Amboi2.....dh terjebak jgak ke....:-P...nasib baik ank sury smua kecik2 lagi....lom reti lgi minat kat retis2 ni...heee....mcm tu le kn jd ibu yg sporting...ada ank dara minat kpop...hihi....:-D

tun_telani said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tun is officially very JEALOUS!!!!!

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

peh!!!!

inahar ali said...

Sury..tu ler psl melayan kerenah anak kan..adehh!!

inahar ali said...

tun..hahahahaa..meh sini akak bg ubat jelesss!!!

khairul..mmg lebih dari pehhh dah haa..hehe!

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Ramainya umat yang pergi tengok. Semoga ada kebaikan untuk umat selepas ini.

Qasey Honey said...

slm aidiladha buat akak sekeluarga...

wah jelezzzz thp gaban ni kak..QH minat gak kpop..tiap2 mlm duk bukak channel korea 393 kt astro..hehe

zila norazila said...

salam aidiladha jgk wt kak ina..
sesekali melayan bbdak nie mmg best kan kak..lbh2 bdk remaja..zila pun suka jgn layan ank sedara zila sebaya ank akk jgk..layaannn jew diorang..tp best.

Ayu said...
This comment has been removed by the author.
Ayu said...

Assalam puan doc,
waduh..big bang concert!!..ini band favourite my 2nd son..menggila betul dia dgn group ni..

inahar ali said...

QH..hahaha..sama ler kt umah akak pun anak2 dok layan chanel 391,393 jek!

zila..tu ler anak2 punyer hal..mak bapak yg terjebak..adehh!!

inahar ali said...
This comment has been removed by the author.
inahar ali said...

ayu..jgn kata anak..mak bapak pun suker..abiss anak ayu pi ke konsert bigbang kt singapore ritu?

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum kak Ina..

Amboi kak.. Sempat gi konsert lagi tu..heheheee.. Tak terserempak mana2 patient ke kak?hehehe

inahar ali said...

naz..sekali sekala menghiburkan diri & anak2 hehe! sebaik x jumpa patient. hahaa!!

Anonymous said...

Write more, thats all I have to say. Literally, it
seems as though you relied on the video to make your point.
You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on
just posting videos to your blog when you could be giving us
something enlightening to read?

Here is my web page ... vakantiehuizen frankrijk

Anonymous said...

Hi would you mind letting me know which hosting company you're using? I've
loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.

Can you suggest a good hosting provider at a honest price?
Kudos, I appreciate it!

my homepage - france travel warnings 2012

Anonymous said...

Hello there, I found your site by means of Google whilst looking for a related matter, your website got here up, it seems good.

I've bookmarked it in my google bookmarks.
Hello there, simply was aware of your weblog through Google, and found that it's really informative.
I am gonna be careful for brussels. I will appreciate in
the event you proceed this in future. A lot of folks will probably be
benefited out of your writing. Cheers!

Here is my homepage ... webpage

Anonymous said...

Awesome blog you have here but I was wanting to know if you knew of any user discussion forums that cover the same topics discussed here?
I'd really love to be a part of community where I can get responses from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Appreciate it!

Take a look at my web blog ... particuliere vakantiehuizen

Anonymous said...

It's an awesome article designed for all the internet users; they will get advantage from it I am sure.

my webpage :: vakantiehuis frankrijk huren