Wednesday, November 23, 2011

BUBUR CANDIL HITAM PUTIH

Assalamualaikum...holllaaaaaaaaaaaaa!! waduh begitu lama pn doc tak bersiaran lebih 3 minggu..huhu!! rindu banget kt uollsss!! ada yg rindu kt kita ker?? hahaha..akhirnye dapat gak pn doc mengemaskini dapur yg dh berhabuk nih kan..ish..ish! sebenarnya sejak sebulan yg lalu..mmg asik bizi memanjang sbb klinik kami sedang megalami pertukaran pengurusan yg baru serta minggu ni pn doc stat bercuti gak kerana klinik ditutup selama 2 minggu hingga akhir bulan ni nnti utk proses renovation..insyaallah bermula disember nnti klinik kami akan berwajah baru setelah 14 tahun cuma puan2 doktornya jek yg berwajah lama..hehe! pepun syukur alhamdullillah..kepada yg pernah datang @ mendapatkan rawatan diklinik kami sebelum nih cam kakjee, kak intan, kak ina kl, ct delima , ummi,Link shidah dan few other blogger frens..jangan terkejut lak ek nnti ingat kan kami dh pindah ker..apa ker..dun wori pn doc masih di klinik yg sama! wokeyy..berbalik ke menu makanan lak..jom la kita layan menu bubur candil hitam putih ni yg dimasak semalam..resipi yg biasa guna kt sini cuma kali nih kita campur ngan tepung pulut hitam utk kelainan sikit..sedap anak2 pun suker..nyum..nyum!!


13 comments:

Antan Bertingkah said...

Sedap jugak ye kalau buat cuti2 sekolah ni... banyaknya resepi yang dah masuk list untuk cuti sekolah ni... tak taulah mana satu yang akan menjadi nanti...

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Salam, lama kak ros nak masuk dapur Puan doc ni..ada bubur pulak.Petang2 dan hujan ni mesti la sedap makan buburkan?

dZana said...

selamat bercuti doc ina.. nostalgia zmn kecik2 ni.. bubur candil..sedap

Mieza said...

Kak Ina cayang..wahhhh lama tak jumpa..patutnya senyap je..bz merenovate kinik rupanya..mesti cun melecun gitu kinik baru nanti..puan doktornya juga mieza pasti cun juga..tahniah kak sebab kinik berwajah baru..insyaAllah akan bertambah pelanggan dan berkembang maju dan boleh buka cawangan kat Tg Malim pula :)

inahar ali said...

yus..masak camni mmg anak2 suker! sedap & senang kan..

kakros..petang2 makan bubur mmg syiok kan kak..lagi2 bubur candil ni telan licin jek masuk tekak..hehe!

cikgu dzana..pn doc cuti jap jek..cikgu cuti lg lama..hehe!

mieza..mekaceh atas doa mieza tuh..mmg akak pun x sabar nk masuk klinik baru tu..dpt semangat baru la pulak kan..insyaallah!

Acik Erna said...

lama betul puan doctor berihat..
baru kini muncul..

Ummi said...

Assalam Ina cayangggg...adeeii lupa ke, kita pun penah dtg klinik Ina amik BP hari tu kan...hahahahaha, sakan jumpa siap amik kesempatan lgk eh, sian Doct nak bertugas x senang.. Ina, mintak sikit bubur candil tu...adeei lawo pulak tengok hitam putih gitu... :))

kak ina kl said...

salam dr ina sayang...wah tahniah dah dpt kerja dalam suasana tempat baru..lehlah terjah..

memang bulan depan nak gi ke situ..sambil buat passport dak ira..semuga dapatlah jumpa kamu nanti..rindu nak pot pet pot pet

Ayu said...

Assalam dr,
wah windunya lama juga dr..tak bersiaran ya..cuti 2 minggu bolehlah jalan2 and spent time with the family..masak yang sedap2..hehe..bubur candil nampak sedap ada kelainan sikit guna tepung pulut hitam ya..thanks dr, sudi kedapur kita ya..

ady said...

as-salam
nyaman jer tgk bubur candil ni..

inahar ali said...

kakerna..kita berehat tp x rehat pun..hehe!!

ummii..wasalam ummi cayaang..iyela ummi pun pernah mai kan..nnti kita updet nama ummi ek..haha!! jgn lupa terjah kita klinik baru nnti..hehe!

kakinakl..iyela kakina..moga dpt semangat baru di tempat baru kan..hrp dpt jumpa kak ina nnti ye!

ayu..tu ler tgh plan ngan anak2 tp x tau lg nk kemana..bnyk sgt pilihan hati mereka.adoyai!

ady..wasalam..mmg nyaman tekak bila mamam bubur candil nih..licin jek masuk tekak kan!

Yatie said...

Assalamualaikum Pn Dr Ina,
waduh kegemaran yatie ni bubur candil.leh cuba ni guna tpng pulut hitam..menariklah pulak....terliur je tngk..

inahar ali said...

yatie..tryla guna tepung pulut hitam ni..mmg lain sikit rasanye!