Wednesday, September 11, 2013

JJCM @ CHEF ZUBIR'S WANGSA GRILL




Assalamualaikum..just nak share pengalaman dinner di restoran Wangsa Grill kepunyaan chef ngetop yg juga juri rancangan masterchef malaysia iaitu Chef Zubir..ni adalah cawangan restoran beliau yg terbaru..cawangan lain adalah Laman Grill di Shah Alam & Kajang.. cawangan Wangsa Maju ni baru dibuka lepas raya baru2 ini..kami pi makan hari khamis lepas selepas Pn doc abih keje pukul 10pm lebih..customer dah kurang ramai..so bolehla kita dgn muka tak malunye berfoto2 kt lam restoran tu..hehe! sempat gak beramah mesra ngan chef yg sgt ramah orangnya..lokasi restoran adalah di bangunan baru dataran wangsa di Wangsa Melawati tu..senang jek cari kalu ada gps ye! suasana restoran mmg cantik dan cosy..menu semestinya western kerana Chef Zubir ni mmg pakar dalam makanan barat terutamanya steak..harga walaupun agak mahal tapi mmg puashati sebab rasa makanannye semuanye taraf 5 bintang dan of cos terbaekkk!! so jom kita layan foto2 kat bawah ni..



 






   meh layan makanan2 yg kami order aritu..


set beef burger..pattie yg  fresh & juicy beserta sweet potato chips juga salad apple yg menyegarkan !

australian baby lamb shank..my hubby kata terbaekk!! a must-try!

spagheti carbonara

fish n chips..rasa ikan yg fresh juga tepung salut yg sgt crunchy!
penne lamb..another must try!

26 comments:

Nur A.Z said...

wah.. semuanya nampak sedap. serius! kalau ade chance nak g situ pulak..

Kjee said...

Salam Ina. Sejak ia mula2 bukak hari tu Kjee dah ajak UnclePali dan nadia pergi. Cam sedap jer. Nanti Kjee nak singgah gak.

fazianbatrisyia said...

kalau dah air tangan chef...mesti yummy2

Anonymous said...

Assalam Doc
Kalau kat SA, agaknya chef ngetop ada tak? :-)

Makanan lbh sedap bila makan dgn famili (lagi sedap kalau the other half yg bayarkan, hehe)... CS

inahar ali said...

nur..mmg wajib pi tau!

inahar ali said...

kakjee..wasalam..tu ler kakjee..kami pun dari mula nmpak restoran buka pas raya ritu..cam x sabar2 nk pi..cikli yg beriya sgt! alhamdulillah food semua sedap..nnti kakjee terjah pulak ye..hehe!

inahar ali said...

fazian..of cos airtangan chef ngetop tahap 5 bintang kan..hehe!

inahar ali said...

CS..betui tu..kesedapanye berganda bila ada org yg tolong bayarkan..hahaha!! tak sure kalu kt SA tu senang jumpa chef sbb la ni tgh sibuk promosi cawangan wangsa maju kan!

Bbwana adienia said...

seronoknya dapat makan di restoran chef zubir..

inahar ali said...

bbwana..nnti jangan lupa try makan di sini ye..mmg sedap!

Asyifa Mustaffa said...

Aduhhhh....da la lapar cuaca petang yg mendung dan sejuk ni...tgk plak mkanan best tu....huhuhu...

Cendana Kasih said...

salam doc,,,aduh, dtg petang2 sambil perut kosong ni ...mmg laaa laparrrr....

** akak suka spegheti carbonara kan..kat rumah pun masak, kat kedai pun order... hehehe

inahar ali said...

asyifa..jeless jangan tak jeless..huhu!!

inahar ali said...

noorma..hahaha..perasan ye akak suker masak carbonara..ekceli akak x gemar carbonara sbb berkrim kan tp anak2 semua suker..terpaksala masak selalu..hehe!

Mieza said...

Wahhh kak ina gi JJCM...sedapnya..masakan chef fames..harganya mcm mana kak? Mahal tak? Nnt bebila ke sana boleh singgah juga..terliur kat burger tuuuu

Qasey Honey said...

slm kak..lama dh xsinggah sni..
xtau pon restoran ni ade kt stu..leh la try..klau bnasib baik leh jmpa chef zubir..hihi

inahar ali said...

mieza..try la pi makan sana..mmg terbaek walaupun rega agak mahal tp xderla semahal tony roma's atau victoria station ke..hehe!

inahar ali said...

QH..wasalam..restoran br buka sebulan lebih jek..nnti tryla pi sana..rasanya chef zubir akan selalu berada kt w.maju sbb cawangsn baru..mestila kena pantau selalukan..

mama sara nur said...

Assalam
Best menunya
Ank2 memang suker ni

inahar ali said...

mama sara..mmg best conpem ank2 suker! tryla nnti..

inahar ali said...

mama sara..mmg best conpem ank2 suker! tryla nnti..

FnF Simple Life said...

best nye...agak2 bila la chef zubir nak bukak satu cawangan kat kuantan yek...huhu

inahar ali said...

FNF..kalu bnyk permintaan n ramai peminat chef zubir kt kuantan..insyaallah akan muncul la cawngan kuantan lak..chewah mcm akak pulak owner restoran chef kan..haha!!

LemPloY said...

Cm ner nk.buat reservation ?

Sharinginfoz said...

Kena cuba suatu hr nanti

susumanis said...

Semlm g, x sedappp at all, my fren mkn steak, me mkn lamb rack, tasteless, tgif, tony romas or even gerai steak at my place better, juice strawberry cair, total damaged bill 160...no more 2nd visit, sori chef zubit :(