Thursday, September 26, 2013

I AM 46 TODAY!

Assalamualaikum.. syukur alhamdulillah ke hadrat Illahi genap usiaku 46 tahun pada hari ini.. tiada yg lebih membahagiakan dari dapat hidup sihat walafiat dan bahagia disamping insan-insan tersayang..doa ku utk Mu Ya Allah..

 YA Allah ya Tuhanku yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang


Terima kasih ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezeki yang Engkau kurniakan. Terima kasih juga untuk setiap cobaan yang Engkau turunKan. Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Terima kasih kerana keluarga bahagia yang Engkau amanahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku…. Tetapi terlalu sedikit pengabdianku terhadap-Mu

Engkau tetap menerima walaupun terkadang aku alpa, aku lupa. Aku silap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besarnya kasih-Mu….Engkau tetap melindungiku walaupun terkadang aku kalut merunggut ketika saat-saat lemahku datang. Aku tak pernah menafikan hak-Mu sebagai Khaliq walaupun terkadang terbuai dengan kesedihan yang amat perit.

Terima kasih ya Allah atas segala takdir yang telah Engkau tentukan untukku… Engkaulah Yang Maha Besar… Allahu Akbar!.. peliharalah aku yang lemah ini agar terus berpegang teguh pada tali-Mu…
Amin Ya Rabbil-Alamin.

Doa ini sebenarnya ku petik dari SINI..terimakasih teman kerana berkongsi sesuatu yang sangat menginsafkan dan menyedarkan kita.. 

Kepada semua teman..thanx a million..i really appreciate all ur wishes & doa's..amin ya rabbil alamin!!



28 comments:

Bicara Kak Noor said...

happy 46 birthday Puan Doc semoga ALLAH pelihara kesihatan doc, di murahkan rezeki yg halal dan bertambah berkat umur doc INSYAALLAH

nita said...

Happy birthday Dr Ina..
semoga murah rezeki dan bahagia selalu ^_^

Kjee said...

Age is only a figure, sayang. Happy Birthday and may you see many many more birthdays. Muah dari Kjee, Nadia and UnclePali.

Asyifa Mustaffa said...

Hepy besday buat pn doc.., moga sentiasa dimurahkan rezeki...dan dipanjangkan usia...:)

Kak Rose said...

Happy 46th birthday Dr. Ina, semuga diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki dan panjnag usia disamping keluarga yang tersayang. Aminnnn

Amie said...

Tahniah! Happy 46th birthday, Kak Ina memang look sweet & smile everyday ye...

ain sweet thots said...

Kak Ina ... happy birthday to you. May Allah bless u, always.

fazianbatrisyia said...

Selamat hari lahir Pn. Doc Ina...Semoga bahagia selalu, murah rezeki & hidup dlm redha Allah. Nak sikit kek besday...

Sweetie said...

HAPPY BIRTHDAY Ina! semoga sentiasa sihat ceria dan bahagia bersama keluarga.

Ain said...

Moga panjang umur, sihat, slmt & berjaya dunia akhirat..

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Hay bday Inahar.cantik kek tu

Gee® said...

Hppy b'day dok... semoga happy dan bahagia selalu...

Cendanakasih said...

selamat hari lahir kak doc ina..semoga panjang umur, murah rezeki dan happy2 selalu

Ummi said...

Happy Birthday Ina cayanggg....semoga sentiasa dalam rahmat dan kasih sayang Allah jua hendaknya, semoga bahagia di dunia dan akhirat...ameeen.

Muuuaaahh 1000x tuk Ina...lebiiuuu!
Kita beza +- 2 minggu je Ina ek..hehe

Yati Ali1 said...

Happy Besday Dr Inahar...moga sentiasa dalam rahmatNya...

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

happy birthday Dr..ha..ha..lama tak singgah aleh2 dah 46..anyway all the best

syapex said...

hpy bday Dr. Ina...
Moga panjang umur, murah rezeki...

Haliza Ghazalli said...

Happy Birthday Doc!

Ibu Khalish n Ilhan said...

Selamat Hari Lahir, Dr. Bagi tips kenapa nmpk muda dari usia sbnr. :)

Sury Abil said...

Happy birthday pn doc..semoga sihat n suksess selalu.muda lagi tu...:-)

inahar ali said...

amin..mekaceh wat semua ye!! love uollss!!

inahar ali said...

amin..mekaceh wat semua ye!! love uollss!!

Wattie said...

Salam Ina,
Alamak dah terlambat ker ni. Happy belated birthday doc, semuga dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki, amin

mama sara nur said...

Happy birthdayyyy. Kak Inahar,
Semoga sentiasa dilindungi olehNya..Amin

inahar ali said...

amin..mekaceh k.wattie!

inahar ali said...

mamasara..amin..mekaceh ye!

MamaFaMi said...

Happy belated birthday Ina. Oh 46 baru ye... mudalah tu... muda setahun dari mama. Hehehe.. yang penting, perkataan MUDA tu ada okay... ;)

inahar ali said...

mamafami..mekacehh mama 4 the wish..yg penting perkataan muda wajib ada..hahaha!