Sunday, September 22, 2013

BLUEBERRY CHEESE TART


Assalamualaikum..taraaaa..operasi mengecistat sudah kembali..hehe! cuma kali ni Pn doc wat keje sonang..kita beli jek shell readymade pastu wat filling jek..mudah kan?? sebenarnya bukan apa aritu masa anto sri balik asrama singgah jap kat kedai menjual bahan2 bakery baking temptation di bandar seri putra nun..ternampak shell tart readymade ni..so apalagi rembat 2 pek (satu pek mengandungi 36 biji shell)..saje nak try kan..lagi pulak tgh maleh nak menguli doh bagai so mmg sempoi la kan tinggal nk wat filling jek..pepun mmg sgt rapuh dan gebu jek..sedap! tapi kalu korang nak tgk resipi homemade yg selalu kita buat sebelum nih boleh lihat di sini ye! okayy..daaaa!!


16 comments:

zana fahmi said...

Amboii...senang bnyk keje Puan Doc ye? hehe..org berkerja pun buat juga cheese tart. Kita ni haa..yg melangut kat rumah punyalah malas nak buat. Anak bujang asyik sebut nak makan.

ummiaisyah said...

bravo...ptg ni tea time english style! jgn lupa teh lemon!

Asyifa Mustaffa said...

Alahaiiii...pn doc kena pnyakit m sudaaaa....hehehe...

inahar ali said...

kzana..nnti tryla cari kt kedai bakeri..shell readymade tu..mmg senang banyak..huhu!

inahar ali said...

ummiaisyah..betui tu..teatime ala english..mmg ummphh!!

inahar ali said...

asyifa..hahaha..mmg sokmo kena penyakit m nih..huhu!

Bbwana adienia said...

salam kak..

bestnya makan cheese tart..

inahar ali said...

bbwana..mmg best makan cistat ni dh x toleh kiri kanan dah..hehe!

mama sara nur said...

Assalam
Wahh yummy, nk 2 ketui he hee
Cantik bunganya

Mat Gebu said...

Nangessssss......huhu....

fazianbatrisyia said...

sy penah buat sekali jek...lepas tu lum rajin nak ulang buat. Azab rasanya nak siapkan shell tu. kalau tinggal isi filling mmg da bagus...kalau tinggal makan lg bagus...

inahar ali said...

mamasara..dh abiss aar..nmpak gaya kena wat sendiri ni..hehe!

inahar ali said...

matgebu..nah amik tisu ni lap airmata tu..hahaha!!

inahar ali said...

fazian..mmg kalu dapat free lagi sodap kan..hahaa!!

Anonymous said...

sis, nak tanya boleh tak.. saya budak baru belajar.. macamana nak dapatkan permukaan cis yang gebu bolat montok begitu? saya buat mula2 je bulat bila da sejuk die leper tenggelam jer.. huuhuh

-ayu-

inahar ali said...

ayu..rasanye jgn overcook cheese filling tuh..kalu overcook..filling tu akan kecut bila dh sejuk!