Tuesday, January 10, 2012

Mee Udang MakJah @ Wangsa Walk


Jom layan mata ek..ni menu 2 hari lepas bila kita pestaim ke restoran makjah utk merasa mee udangnye yg sgt fofular di Taiping sana nun..tp ni cawangan terbaru KL di wangsa walk baru 6 bulan beroperasi..memula tahu psl mee udang makjah ni pas baca kt blog kakjee tak lama dulu bila beliau sekeluarga telah singgah makan di restoran makjah di kuala sepetang taiping..geram tgk mee udangnye..bak kata kakjee selak udang baru jumpa mee..hehe! dari situ baru tau bahawa mereka dh buka cawangan di wangsa walk..rupanye dh 6 bulan..hampir setiap hari ronda wangsa walk tp x terperasan lak kewujudan restoran makjah nih..huhuu!(mungkin kerana lokasinye yg agak tersorok berdekatan ngan restoran cheng ho amy search tu) pepun kita berdua ngan mr hubby jek yg berkunjung kesana.. oder mee udang spesel ( udang galah), mee goreng udang (udang biasa) dan udang galah goreng kunyit ratah cenggitu jek..perghh! mmg terbaekk..rasanye pasnih akan berkunjung lg kesini lagi & lagi..i loiike!!

 mee udang galah RM13.00 (ada lbhkurg 6-8ekor udang..kalu guna udang biasa cuma rm8.00 jer tp kan udang biasanya pun dh besau tau..mmg sgt berpatutan reganya memandangkan lokasi restoran di wangsa maju nih reganya msh hampir sama ngan di taiping sana..sgt berbaloi-baloi!!)

ni mee goreng udang biasa yg dioder oleh mr hubby..rega rm8.00 (bnyk ekor gak udangnye..sesak gak nk menghabiskan..hehe!) kalu spesel udang galah rm13.00 mmg murah kan!!


ni lak udang goreng kunyit spesel rm13.00 semangkuk (lbhkurg 8 ekor udang galah)..mkn ratah cenggitu jek..mmg layann!! so kalu korang nk merasa mee udang kuala sepetang nh..jom laa ramai2 kita serbu restoran mee udang makjah nih..JOMM!!

15 comments:

Liza said...

salam kak ina...betul tu, mee udg mak jah kuala sepetang mmg the best la...Liza pun br balik dr Taiping, g sana semata2 nk g mkn mee udg mak jah ni laa..nnt kalau ngidam xyah ssh2 dah g sana, g wngsa maju jer....ekekeekeke

tun_telani said...

wahh! byknyer udang!!! mmg puas makan nih.

View said...

Salam.
Lama kita tak jelajah sini....hihi terlepas banyak makanan sedap.

Ummi said...

Waaaahhh ni betul2 mee udang...udang berterabur, cam leh menjala dah ni Ina comeeyy weeey... Ummi kalau g Gombak selalu gak ronda2 kat Wangsa Walk tuh...xpa nnt2 gi kita gader2 situ eh...cari mee udang ni...eh kita alergic udang laaa...hehhehe

CT Delima said...

As'salam Ina

oh dekat2 sini pun ada juga ker..kita suka juga meratah mee udang yang banyak tu. tapi jauh pulak nak ke Taiping tu..hehehee

sekarang dah dekat boleh lah terjah jer kat wangsa walk tu nanti..akan berdua2an juga makan dengan Che Mat jer..hehehe

~K Ham~ said...

ina...nti kite pegi makan sama2 ya....

cik cek said...

Mee Udang memang fav akak...bestnya...:)

Nieza said...

assalam kak Ina, terliur tgk mee udang ni kak...sedapnya:)

Chah said...

Hujan udang besar di restoran makjah, hujan udang kecik di dapur puan doc, saya pilih utk ke dapur puan doc jugak! Heeeee...

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Jom makan Mee udang kak Paty..free aje,,akak belanja

inahar ali said...

liza..tu ler kalu kempunan mee udang makjah kita terjah jek wangsa maju.. leh gader2 sekali kan..hehe!

tun..mmg puas sgt mkn udang tuh..ntah bape kilo lak lemak yg melekat kt badan ni haa!!

view..sila2 terjah dapur akak..amii ler mana2 menu idaman hati..hehe!

ummi..jom2 kita gader2 kt sini nak tp cian ummi nnti telan airliur jek x mamam udang..huhu!!

ct..kalu boring mamam berdua ngan cikmat nnti calling2 la kita kt klinik ek leh kita gader2 sekali..hehe!

kakham..bilala dating kita ni nk jadi ek kakham..hehe!

cikcek..mmg best lg meletop woo!

nieza..mmg sedap tau nieza..tp kalu teringin nmpakgaya nieza kena wat sendirik laa kt finland sana nun..hehe!

chah..iyeker?? mekasehhhhh!! muaaahh!!!

kakpaty..kalu makan meeudang kakpaty kena bayar pun x per..hahaha!!

Rima said...

Alamak my MSG hilang! Grrrr anyway ur mee udang reminded me of my fav kedai which no longer exist.. Will hv to check it out if I am there..

Lama tak datang here.. This year ade sinang sikit di belah pagi.. Sonia dah masuk kindy hehe

inahar ali said...

rima..kalu ada senang jom kita mamam mee udang kt wangsa walk..hehe!! kiss sonia for me..muaaaahh!

Ruziawati Yusof said...

x yah pegi kuala sepetang dah ye? oklah nak g jugak merasa nanti.. ari tu makan mee udang di changkat jering aje...

sis sihat ke? sori dh lm x jenguk akak di sini

inahar ali said...

T..alhamdulillah akak sihat! tu laa kalu teringin gi jek makan kt wangsa maju..hehe!