Saturday, November 27, 2010

BERTEMU KAK HANIELIZA..

Salam..alhamdulillah akhirnye tertunai gak hasrat dihati ni utk bertemu ngan sifu masakan kesayangan ramai kak hanieliza..semalam kita pi dating ngan k.liza semasa shooting utk buku masakan terbaru beliau dirumah teman baik nye kak noni di setiawangsa serta ditemani gak oleh adik kak liza iaitu kak bedah (tokeh cikbedah cookies di port dickson). pestaim jumpa..mmg seronok banget! kita dating sekali ngan blogger yg sedang ngetop menjd bualan ramai la nih dek kerna tudung hitamnye tuh kak ina kl (hehee..sowii aar kak ina..ampun!!)..mmg havoc jdnye! kak liza sgt baik & peramah orangnye. w/pun nama beliau dh top dikalangan peminat dunia masakan..tp beliau sgt merendah diri orangnye! timokaceh kak sbb menjamu kami ngan kek2 yg sedap. kami makan kek2 yg panas2 br kuar oven tau utk shooting ritu..mmg terangkat! plg best kek buah keju tuh..waduh teringat2 kesedapannye kak..hehee! cian kak liza x sihat demam & sakit tekak..sbb keje kuat sgt kot! pasnih akak kena rehat sikit ye..jaga kesihatan tu tau! dapat juga merasa kukis yg dibuat oleh kakbedah..mmg sedap! kitorang siap dpt dapat tapau lg bawa balik kek&kukis..thnx ye kak!! sekali lg jutaan terimakasih atas layanan kak liza,kak bedah serta tuanrumah kak noni. insyaallah ada rezeki kita berjumpa kembali..amin! korang layan laa foto2 gader tu ye.....

kak liza, adiknye kak bedah, kak ina kl & kak noni






17 comments:

cikmanggis said...

haish bestnya:)kek buah tu nampak sangat sedap:)

anymz said...

eeeeee...bestnya ina...bertuahlah badan. untunglaaaah..
betul kata cm.kek buah tu nampak merbeles betul:)

Cikmin said...

wah...besnyer dapat jumpa sifu masakan... :)

Noorma Ismail said...

makan?? bestnyer...cc coklat tu pun nampak best

Ummi said...

Salam Ina....waaaaaaaaaaaaaa..sonok2 tu dpt gader2 dgn kak Liza tuh..dah la tu...makan pun konyanggg eh..hehe

kak ina kl said...

memang best kan inahar..tapi muka kamu takdaklah pulak

♥LOVE2COOK♥ said...

Wahhhh jumpa Kak Hanieliza ye? Besnyeeee!

Takpe Love gi cari Kak Bedah kat PD...my hometown je. Heheh ;)

kak Erna said...

dr.ina..ala tal aci ni..tunjuk gambar aje..
dah tentu sedap ni..kek buah tu..tak de tulis resepi ke..boleh jugak cuba2 buat nanti..walau pun mungkin tak dapat sama macam chef liza buatkan..

Sizuka said...

ala k.ina, pesal tak ajak cakap awal2 nak pegi setiawangsa? dekat sangat dah dengan my house, less than 10 minutes. :D

hanieliza said...

Terimakasih kerana sudi kunjungi kakliza..
kakliza akan berada di 16-2 Blok 16, Apartment Putri, Jalan Setiawangsa 21 sehingga Rabu 1/12 ni..
jika siapa yang sudi nak makan kek kakliza datanglah...

ilahjy said...
This comment has been removed by the author.
ilahjy said...

salam ina.. mmg rugi ilah tak dpt jumpa kak liza, sbb setiawangsa dgn dato keramat dekat je..dah biasa berbual dgn beliau dlm hset pestime kak liza call ilah.. bila ina sebut kak bedah kat P>D.. baru ilah ingat ilah dan kawan pernah berjumpa kak bedah di sebuah hotel di P.D kami buat urusan pembelian biskut raya dgn kak bedah..masa tu ilah tinggal di P.D 3thn.. mmg sedap biskutnya.. baru lah ilah tahu kak bedah adik kak liza...dari N3 ina...t.k .patut la muka sama..hehe..sowe kak liza..ilah tertinggal khabar..

Citarasa Rinduan said...

salam..
syoknya dapat jumpa member blogger masak2..

kak ina kl ada,kak liza pun ada...
wow,,,

izahdaut said...

kak ina..woo siok jumpa sifu makan makan lagi yek..tak acii... kek tu nampak memang sodap ekk...nanti kak ina buat pulak yee

Rinna said...

Wahh bestnya..dpt jumpa kak liza.. tgk kek2 tuh sedapnya.. :)

mamaadam said...

Alamak bestnya! saya slalu guna resepi kak liza...ternyata memang best...bertuah akak dpt jumpa dia :)

Ruziawati Bukhari said...

bestnye berkumpul ramai2, masak2, makan2.. yummy!

t dh privatekan blog.. x sure u dh accept @ belum..

kalau belum, nanti nk ur emel add, nak invite u..

ruziawatibukhari@yahoo.com

tq & take care