Thursday, September 30, 2010

SAMBAL SARDIN...I LIKEE!!

Huhuuu..dh boring ngan laukpauk yg berlemak bagai spjg raya nih..arini kita masak sempoi..sambal sardin!! yesss..ibu dh rindu nk mkn sardin uu!! hehe..pastu ada gak kari daging beryogurt utk anak2..selain mkn ngan nasi kedua2 leh wat cicah roti ke lempeng ker..sodaapkan! resipi kari daging beryogurt tu senang jek ..cam masak kari biasa cuma gantikan santan ngan yogurt je ye!

10 comments:

Rinna said...

Hmm..sedap.. feveret sambal sardin.. :)

kak Erna said...

sambal sardin..he he..bulan pusa hari tu pun buat juga sambal sardin ni..tapi..ikan nya..mesti digoreng dulu.meletup2..sampai kena minyak le..kat tangan..

Ayu said...

salam Dr.
I also like!!!!hehe

Yatie said...

Salam K.Ina,
Sambal sardin ni mmng lauk kegemaran yatie....kalau mkn maunya bertambah2 nasi....enak banget....

nba-Nur said...

Memang sedap walaupun makan lauk sardin.. lagi2 pulak musim2 raya ni ramai sangat buat open house. Cicah lempeng sedap tu... :)

Deliah's Deli said...

salam kakak Dr...yg ni goreng pun sodap :p~

inahar ali said...

rinna..sardin nih feveret satu kuarga kan!

kakerna...hahaha psl melotup tu yg kita maleh nk goreng dulu ikan sardin tuh.terus lebur jek lam sambal..hehe!

ayu..sardin ni kira menu time senang dan susah uu!! hehe..

yatie..mkn sardin mana leh sepinngan nasi jek..mesti bertambah..adoyaai!

nur..akak plg suker sardin cicah lempeng!

deliah..sardin nih wat lagu mana pung mmg sodap kan!

Aishah@Ariffin@Aqil said...

salam akak ina...
sedap nampak kari tu next time leh try nih...

Ruziawati Bukhari said...

perut kenyang pun jadik lapar la kak bila singgah blog akak ni.. esok t pun nak masak sardin gak rrr. balas ngan telur dadar.. ok tak kak.. hehe..

mamaadam said...

kak, tgk sambal sardin akak ni saya pun terliur..nanti nak masak la..Selamat hari raya kak..