Tuesday, March 5, 2013

ROCK OO..BEST WOO!!

Assalamualaikum..anda minat filem rock?? jangan lupa ke pawagam menyaksikan filem karya terbaru sutradara Mamat Khalid iaitu filem "ROCK OO" yg bermain dipawagam sekarang..mmg terbaekk!! filem ini adalah kesinambungan filem "ROCK" yg ditayangkan beberapa tahun dulu. Pn doc dan family sempat meluangkan masa menonton filem ni malam sabtu aritu di TGV wangsa walk..fullhouse beb! sebaik dh booking tiket awal2 lagi..setinggi tahniah utk mamat khalid serta semua pelakon filem ini iaitu que haidar, khir rahman, sofi jikan , pekin ibrahim juga pelakon2 lain yg telah memberikan lakonan yg sgt mantop! walaupun filem ini bergenrekan komedi tapi bnyk juga momen2 sedih yg menyebabkan bergenang airmata penonton. Ia mengisahkan kesinambungan kisah kumpulan rimba bara melalui segala ranjau duri utk menaikkan kembali zaman kegemilangan kumpulan rimba bara nih..bnyk scene2 yg sgt nostalgia!! almaklumlaa Pn doc suami isteri ni kan mmg peminat rock semasa muda2 zaman 80an hingga 90an tu dulu kan..hehe!! so mmg sgt2 memahami dan menyelami dunia rock waktu tu..haha!! lebih best lagi bila dimainkan kembali lagu2 rock yg ngetop zaman tu dari nyanyian kump search, may, medicine,wings, sweet charity dan bnyk lagi..perghhh.. mmg layan habiss uollss!! filem ini mmg sgt2 berbaloi utk ditonton..so apalagi geng..serbu pawagam2 berdekatan dan saksikan sendiri kehebatan filem ni..okayy!! adioss!!

20 comments:

Sue @ Nenie said...

Assalamualaikum..Hampir semua karya Mamat Khalid best2 dan mantop2..Lawak gila-gila, menjadi dan nampak neutral, tak puas tengok berulang-ulang...

inahar ali said...

sue..mmg betuikan..he is very genius!

Asyifa Mustaffa said...

as salam kak,
karya mamat khalid mmg best....pastu bole layan tgk 2 3 kali blik....
best la tgk wayang ngan family.....sy x berkesempatan pun nak g tgk wayang....anak2 kcik agi.....tggu besar la jwbnya.....:-)

inahar ali said...

asyifa..tu la pasal bila tgk filem cenggini dapat gak menghiburkan hati yg tgh resahkan..hehe! mmg best!

Marsita yahya said...

tengok trailer criter ni cam best jer...

inahar ali said...

marsita..pi la tgk mmg tak rugi tau! lawak ada sedih ada..best!

Sury Abil said...

Pn doc dh ber rock oo ek..cam best je..

inahar ali said...

sury..bila la pulak cik sury nk ber rock ooo lak..hehe!

CT Delima said...

As'salam Dr Ina

ct pun membesar dengan zaman rock kapak, kalau nak tengok kena gi dengan anak ler Che Mat mana suka citer2 macam ni Ina hehehe

zila norazila said...

salam syg kak ina..
klu nk tgk kna bwk ank jew..en somi mmg x faham lgsung nie..he hhee

inahar ali said...

ct..uish rugiler che mat x minat rock ek ct..kihkih! tp mmg best citer nih..nnti ct bawak la anak2 pi layan!

inahar ali said...

zila..susah gak ek kalu minat en somi x sama rock mcm cik isteri kann?? haha!

Mayang ABDUL RAZAK said...

BEST EKK KAK INA... TENGOK PELAKON DIA PUN NAK TERGELAK.. MINAT KAT KAZA TU... PSST : AKAK DOK MAMA? MAYANG DOK WANGSA MAJU.... HEHEHE TROK KAN MAYANG KALAU ADA ORG KATA G WANGSA WALK INGAT ORG TU DOK WANGSA MAJU... HAHA

inahar ali said...

mayang..akak dok kt selayang tp keje di wangsa maju..wah nnti lehla kita dating kt wangsa walk kan..hehe!!

Haliza Ghazalli said...

Assalam doc
Since u mention about the great movie rock oo...must go n see lah. Nanti bila anak2 kak Liza balik next week end bolih ajak diaorg tengok itu movie.

inahar ali said...

kak liza..mmg berbaloi kak tgk citer nih..hhehe!!

zana fahmi said...

tak boleh jadi ni, doctor kita dah tengok, kakpb belum lagi. cik abe kita tu ajak tgk cite omputeh je...

tengok Que Haidar pun dah boleh tau lawaknya. dgn muka seposen dia tu..hehe

inahar ali said...

kakpb..susah gak ye camtu klu cikabe x sehati sejiwa rocknye ngan kita ek..hehe!

Nur-nba said...

Salam. Tq Kak Inahar atas ucapan.. Belum tengok lagi filem ni.. Filem Mamat Khalid memang tak menghampakan..

Qasey Honey said...

xsmpt nk tgk citer ni...tgu kt astro 1st nti..hehe..rock oooo...