Thursday, March 28, 2013

JJCM MEE REBUS JB..

Assalamualaikum..alhamdulillah Pn Doc sekeluarga selamat kembali ke KL setelah pulang bercuti ke Mersing & JB dari hari sabtu lepas hingga sampai kembali ke KL malam semalam..waduh mmg letih tp amat seronok..ekceli balik mersing sebab menghadiri kenduri kahwin sepupu satu di teriang endau lagi satu sepupu di Bukit Cantik Mersing..mmg kaw-kaw belasah nasi beriyani ngan gulai kambing..amik ko!! pastu hari ahad kami bergerak turun ke JB lak menginap di Bayu Marina
Resort..paling best kt JB ialah sessi JJCM mee rebus tersedap di sana..sempat gak kami merasa mee rebus tulang di ZZ sup tulang @ Jln Petri JB hari ahad malam tu pastu the nextday tu kami ke kedai Zainal's place kepunyaan anak Hj Wahid tauke mee rebus plg ngetop di Johor..perghh mmg terbaekk!! malas nk citer banyak ..korang layan jerla foto2 kt bawah ni ek..

mee rebus tulang hj wahid @ tebrau JB

mee rebus tulang @ restoran ZZ sup tulang di Jln Petri JB

sup tulang ZZ special..

Di bawah ni lak foto2 semasa menginap di apartment Bayu Marina Resort..








pemandangan dari balkoni bilik kami..city view..leh nampak singapore uu..hehe!




Sri & Adam..ready to swim..huhu!! 
di belakang tu kelihatan Sg. Tebrau betul2 bersebelahan resort (pandangan dari balkoni depan lak)


ni pulak di pantai penyabong endau mersing


sekitar perkahwinan sepupu2ku..tahniah diucapkan buat Dikjan serta suami juga Dr Faheem & isterinya(foto bawah sekali).. moga kekal bahagia hingga ke anak cucu..amin!!




21 comments:

zila norazila said...

slamat pgntin baru buat pgantin tue..kombinasi warna yg cantik pink biru..
JJCMmmg wajib klu ke jb kan ..mee rebus tue zila slalu mkn kt angsana bawah tue..dgn otak2 mmg sedappp.

lina_pg said...

salam kak Ina stay kat Bayu marina Resort ek...memang cantik dan besar betul resort tu...
Bekfast lak sedap2 belaka...ada amek dim sum tak?sedap kan..

Sup gear box tu sangat menggoda..lamanya tak makan

Asyifa Mustaffa said...

sedapnya mee rebus....lama x mknnya...sbb lama dah x trun jb....kena pgi ni nnti...!

inahar ali said...

zila..akak pestaim mamam mee rebus hj wahid tuh..mmg sodap! x try lak otak2 nye tuh..rugila pulak..hehe!

inahar ali said...

lina..mmg best bayu marina resort tuh..pasnih kalu ke jb lagi..nk amik pakej bayu marina ke USS singapore tu..nmpak cam menarik & murah! mmg betui masa bekfes tu kami belasah mamam dim sum nye..hehe!

inahar ali said...

asyifa..pasnih mmg nk turun ke jb lagi & lagi nmpak gaya..hehe!

dZana said...

wah doc.. melayan beranieka mee rebus.. semuanya bertulang.. mmg mengoda betull...

HomeKreation said...

Salam Ina cayang! Sonok nya makan angin.... tak payah susah masak2 kan, tunjuk2 jer kan best! hehe

Nur-nba said...

Wah berjalan sakan Kak Inahar yek.. Nur selalu makan mee rebus Hj Wahid yg dekat Angsana tu je.. Restoren ZZ pernah nampak tapi tak pernah makan lagi kat situ.. Lepas ni kena terjah juga la... Bertambah Doktor dalam keluarga akak..

Lady Y said...

Salam Kak, saya pon baru pekena makanan dr jb. Mee rebus hj wahid (wajib kalu turun jb)otak2, rojak, goreng pisang Mawar ada kicap tu. adusss mmg nk meletop perut, hahaha.

Asam pedas Botak tau tak. Tu lagi nangis kalu dpt rasa

inahar ali said...

dzana..mmg menggoda banget..semuaanya mee tulang lak tuh..hehe!

inahar ali said...

alongroz..hahaha..betui tu long..kita main tunjuk2 jer kan..hehe!!

inahar ali said...

nur..ni pestaim akak makan mee rebus hj wahid setelah berbelas tahun x menjejakkan kaki ke JB..aduhai! pasnih mmg nk bercuti panjang sikit kt jb..leh ronda2 mcm2 lagikan!

inahar ali said...

lady y..asam pedas botak??fuiyooo mmg kena cari tuh..bercuti ritu pun sekejapan sgt x sempat nk ronda bnyk tempat..insyaallah pasnih mmg nk kena turun jb lagi cuti lelama sikit..hehe!

Rohah said...

kak, meriah menu JJCMnya tu..

inahar ali said...

rohah..mmg meriah..sonok sgt tau!

norzila said...

wah wah bestnyer jenjalan situ ye...nak g jugak la makan makan yg akak suggest tu..

inahar ali said...

norzila..haa nnti tryla zila pi mamam mee rebus tu..mmg terbaekk!

Amie said...

Perghhh... ni yang tak tahan tengok mee rebus tulang! Terus ngencesss....

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Kump. Pemuda, Puteri UMNO BERSARA Dari UMNO said...


Lihat BUKTI jelas kenapa kami BERSARA awal dari UMNO...

BUKTI 1
BUKTI 2
BUKTI 3
BUKTI 4

Pastikan adik2 semua keluar mengundi nanti.. Keluar mengundi PAS, PKR @ DAP walaupun adik2 mendapat saguhati atau duit daripada UMNO dan Barisan Nasional... Walaupun adik2 terpaksa berada di kem Barisan Nasional, pastikan adik2 mengundi PAS, PKR @ DAP... Asalkan Bukan UMNO.... OK!!! :-)

Adik2 semua jgn bersangka buruk kpd kawan2 yg berada di kem Barisan Nasional.... Mereka mungkin terpaksa menurut desakan mak ayah atau sapa2... Tapi takpa.. Jangan risau, mereka tetap akan undi Pakatan Rakyat ( Pesan awal2 kat mereka. Kita tiada pilihan )... Undi adalah rahsia.. Kita tentukan..

Tolong bantu kawan2 kita yang sedang berkempen di Facebook


Tolong bantu kawan2 kita yang sedang berkempen di laman2 di bawah.... Ok. TKasih :-)
http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=18
http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1
http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1
http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics
http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=6