Monday, February 11, 2013

GERMAN DELI IMBISS @ PETRONAS AMPANG JAYA


Assalamualaikum..acara JJCM di restoran German Deli Imbiss yg terletak di belakang Petronas Ampang Jaya..restoran yg menyediakan menu istimewa ie burger & sosej yg hampir kesemuanya bersaiz XL juga menu2 western yg lain..mmg sgt menarik. Mula tahu mengenai tempat ni lepas terbaca review mengenainya di blog Qaseh Honey..terus tak sabar nk berkunjung..mmg benar bagai dikata setiap hidangannye sgtla besar dan boleh dikongsi 2-3 orang..kalu uolss nk pergi make sure kosongkan pewut betul2 baru boleh habiskan makanan yg dioder..huhu! harganya sgt berpatutan & berbaloi2..oh ya..korang jangan risau ..tempat ni HALAL ye! jom kita layan foto2 kt bawah ni..

 


boleh lihat harga menu di bawah ni..mmg banyak pilihankan!




 air gelas besar utk dikongsi 4 orang..tu pun tak habis..hanya rm5.50..jimat you!

  set imbiss roaster rosemary..sgt besar potongan ayamnya..best..isi ayam pun juicy & terasa herbnya..

 spagheti bolognese yg sgt mengenyangkan..mmg marveles dgn ketulan daging yg besar2..terasa bila digigit

XL mushroom wiggy..daging burger bakar yg sgt juicy & tender ..perghhh!

insyaallah..akan datang berkunjung lagi ke sini utk cuba menu yg lain pulak..lagi dan lagi..hehe! boleh layari laman web mereka di sini juga FB..Selamat bercuti CNY..daaaaa!

22 comments:

Anonymous said...

Salam.. nak tanya leh? ada halal jakim tak? bimbang juga sbb germany suka sgt makan pork.

inahar ali said...

anonymous..mmg ada tanda halal jakim..jangan risau ye!

Sury Abil said...

Mak aii...sedap tu...smua menu xxl ek...dekat je ngn umh kite tu pn doc...:-D

inahar ali said...

sury..jom kita dating kt sini nak!!

Cendana Kasih said...

alahai sedapnyer...jauh la plak nk pegi :(

inahar ali said...

noorma..eh dekat jer dr bkt jalil tu..ia tepi highway mrr2 jek..

Noor Yusoff said...

As salam...nampak sedap sedap semuanya...tapi jauh sangat lah nak p cuba..insyallah jika jalan kat sana dapatlah singgah cari makan. Rasa rasanya saya pernah lalu kat petronas tu tapi tak perasaan la pulak .

inahar ali said...

noor..restoran tu mmg x nmpak dr luar petronas..ia kt belakang mcdonald dlm bangunan supermarket aeon value tu ada few restoran kt situ..nnti cuba noor try la pi tgk kt situ..

Rima said...

I want to go also lah... ishhh malam malam blogwalking sangat lah merbahaya.. perut ade main lagu disco hahaha

inahar ali said...

rima..hahaha..kalu pewut pn doc selalu munyik itu lagu shuffle..lagi haru woo..hahaaha!!

ina ku said...

besarnya burger...sekali pekena terus tersandar ni...hehehe

inahar ali said...

ina..bukan tersandar lagi tp terbongkang daah nih..hahaha!

Menghilangkan Bau Mulut said...

Terima kasih atas sharenya sob. Sangat bermanfaat banget. Ni ada ku kasih info tentang Menghilangkan Bau Mulut Silahkan mampir ke link http://manajemenemosi.blogspot.com/2013/01/Menghilangkan-bau-mulut.html.

Sue @ Nenie said...

Assalamualaikum Kak..wahhhh macam bestlah plakkk tengok promo ni...Teringin plak naka mencubanya...Apa-apa pun thanks utk info...

FnF Simple Life said...

hwaaaa... best tu... sure akan terjah bila balik msia nnt...heeee... bila laaa agaknye ye...

cikmanggis said...

Whoaaa besornya burger cam umah flat tiga tingkat.Rasanya jika akak dan hubby pi sana mesti kena tapau yang lebih tu hikhik..air pun tapau .Nanti nak jjm kat sana lah.kami tiga beranak je..boleh habis ke air tu ?

inahar ali said...

sue..mmg best tempat nit..nnti tryla pi!

FnF..terjah wajib terjah..hehe!!

inahar ali said...

cikmanggis..mmg besor2 burgernye..tp kalu owg lelaki makan..mungkin boleh habiss sebiji burger tu..make sure pewut kosong tau..hehe!

Ayu said...

Assalam puan doctor..
waduh burger tinggi nya..kena buka mulut besar2 ni bila nak gigit..heheh..
restaurant baru ke ni doc?..kita kalau pergi KL, suka beli sandwich SUBWAY..suka sanagt..

pia said...

Appreciate fantastic food. I just now meant it was and this sampled brilliant: -)
Excellent web site by using meal tasty recipes me for anybody who is intrigued I have a blog with cake recipes myself if you are interested. You can find it at http://recipes-for-food.com/

Anonymous said...

Hello. [url=http://blue-pil.com/en/item/generic_zocor.html]zocor[/url] collar this deals [url=http://ph-pills.com/en/item/generic_alli.html]diet pills[/url]

Raihanah Ahmad said...

sedap sedap sedap