Saturday, December 3, 2011

OMBAK RINDU..TERBAEKKK!!

Baru jer tgk filem nih kt wangsa walk..mmg terbaekk!! kita tak pernah lg baca novel ombak rindu nih so takder terpengaruh ngan harapan supaya pengolahan filem nih akan sama spt novelnya..basically sgt berpuashati dgn jalan cerita serta lakonan para pelakon yg sgt hebat terutamanya Maya Karin & Aaron Aziz..mereka sgt cemerlang! rasanya mereka boleh digelar Best Couple Of The Year kot..mmg sgt serasi! tahniah juga wat pengarahnye Saudara Osman Ali..salah satu sebab kita pi nonton filem ni gak disebabkan oleh beliau, (kalu filem ni diarahkan oleh pengarah Legenda Budak Setan tuh..mmg conpemm x pergi kot..hehe!) kita tak pernah lg ketinggalan menonton filem hasil arahan beliau sebelum nih spt Puaka Tebing Biru, Anak Halal & Cun..semuanya pn best! x sabar menanti filem arahan terbaru beliau lepas ini iaitu Jiwa Taiko lakonan Bront Palare & Remy Ishak..mesti meletop!! wa caya lu bro! so kpd kengkawan cepat2 ler ke panggung utk menonton filem Ombak Rindu nih..tiket asik sold-out. korang kena booking dulu br senang sikit..hehe! okayla nmpak gaya Pn Doc terpaksala ke kedai buku MPH lak pasni nk pi cari novel Ombak Rindu pulak (maaf cakapla pn. doc mmg x pernah baca novel berbahasa melayu lg sebelum nih..kira pecah rekodla kalu kita beli novel ni nnti..hehe!)..dh boleh terbayang watak2 lam novel tu dgn berwajahkan pelakon lam filem tu gak hehe..serta penceritaannye mesti lbh hebatkan..masa tu lehla bayangkan Aaron Aziz ngan Maya Karin lam scene2 yg xder kt lam movie..hahaha!! (giler poyo pn doc..huhuu!!) so daaaaaaaaaa..tata..titi..tutu,!!!

8 comments:

Mieza said...

wahhh kak ina dah tgk ekkk..mieza ni hubby tak suka tgk citer2 mcm ni..susah kalau ajak dia..kena kuar dgn gelfrens je la..susah la skit sejak ada baby kecil ni..tunggu kat astro first je la uhukkksss

inahar ali said...

mieza..akak pun pi ngan adik n anak2 jek..paksa anak bujang yg sulong tu pi gak..sebaik dia kata best filem tuh..hehe!

♥MAMASYAZA♥ said...

novel ombak rindu lagik best kalo baca...asik berdebar dada ja nak tau jln citer tu sampai abis

inahar ali said...

mamasyaza..sebab tu akak pi nonton dulu filem tuh kalu baca novel dulu mesti agak kecewa ngan adaptasi filemnye kan..pepun mmg nk picari gak novel nye pasnih..hehe!

ummi_khalish said...

assalamualaikum pn.dr...jelesnya...dpt tgk wyg OR tu..kita di kejauhan hanya tunggu donlod jelah...huhuhuhu....x sabarnya...

faiezz said...

baru baca novelnya...sedih gak la...nangis2 lagi baca..huhu..

Acik Erna said...

hari ni n3 puan doc lari dari tajuk masak2..he he..cerita filem pulak.
lama dah baca novel ombak rindu ni..siap ada sain penulisnya lagi kat buku tu..

inahar ali said...

ummikhalish..alahai cian dier tula akak rasa nk pi lg tgk citer ni..x puas..hehe!

faiezz..akak pi kedai buku td..semua novel OR dh soldout..alahai mana nk cari ni ek?? leh pinjam faiezz punyer x?? hehe..

kakerna..tu laa sekali sekala kita hiburkan hati n minda ngan citer2 cenggini..mmg bestkan kak! mana nk cari novel ni ek?? seme kedai buku soldout dah..adoyai!