Monday, April 11, 2011

MAKAN2 @ HAYAKI 24 JAM

Assalamualaikum kpd semua..moga uolss semua sihat2 hendaknya ye! Pn.doc tersgtla bizinye..mmg x sempat main masak2..so korang layan jela citer pn doc makan2 kt luar ek..kali nih nk citer psl RESTORAN HAYAKI 24 JAM kt area platinum walk danau kota..mesti korang ingat restoran jepun kan..kan?? memula nmpak rest. ni dulu ..kita pun ingat restoran jepun tp rupanye restoran melayu yg bnyk menghidangkan masakan kelantan/pantai timur..beroperasi 24 jam woo! x pernah lg jumpa restoran kelantan yg buka 24 jam...tp suasana restoran mmg bersih & selesa serta deco yg menarik. .ala2 fastfood /western rstaurant gitu!!menu pun boleh tahan sedap laa dgn harga yg amat berpatutan..bnyk pilihan..menu melayu ada..siam ada..western pun ada..korang leh layan foto2 kt bawah ni!!

sri & adam


abd bani, syafiq (my youngest brother) & nadia (my sis)



luas dan selesa..ada bnyk section..aircond & nonsmoking serta smoking area di bhg luar..


set nasi goreng belacan ada ayam goreng beremnpah sekali ngan buah..


chicken chop


set nasi lemak ayam berempah


set nasi putih ngan ikan goreng siap ada budu lagi..terangkat beb..huhuu!!!


meehoon siam..tp tak rupa cam johor/singapore punyer..ni agaknye ala2 pantai timur gitu..hehe!


mee tomyam sri punyer..sedaap!


rojak buah


pulut mangga..x cukup sepinggan uu!!



minuman yg pelbagai siap ada iceblended lagik..tgk la iceblended pisang pun ada..sedap tau!


di luar restoran..so kalu memalam sesapa yg nk meronda uptown danau kota tu leh la singgah menjamu selera kat hayaki 24 jam ni..macam2 adaa!!

7 comments:

Citarasa Rinduan said...

selamat malam...
tu dia...meleleq air liur ku layan setiap gambar di restoran tu..
sangat2 menyelerakan..dengan air yang sedap2...nyami

inahar ali said...

ayu..kalu lepak uptown tuh jgn lupa singgah sini tau!!

~Sunshine @niE~ said...

kena singgah nih...

NiezaMan said...

Wahh..bestnya...kena cari nih..

Sizuka said...

k.ina,

lamanya k.ina tak keudara! sedap yek makan kat situ? nak pegi la. dekat je pun dgn rumah. tapi satu je leceh kat area tu, nak parking punya la susah.

kaksu said...

inaaa.. sihat hendaknya, nabil dah pulih sepenuhnya ke masih kena makan ubat?
wahhh bulan 6 nanti leh bawa ucu pulak ke situ... hehe berkenan ngan air dalam gelas tu...

inahar ali said...

sunshine@nie..mmg kena singgah tau!

niezaman..senang jek cari tempat nih..dimana ada kemahuan disitu ada highway..hahaha!!

shidah..tempat tu kalu pi siang mmg susah parking..akak selalu pi waktu malam pas abih klinik kul 10 pm keatas..senang sikit parking!

ucu ana..nabil kena makan ubat seumur hidup..3 jenis ubat! insyaallah bulan 6 nnti leh kita lepak kt sini..hehe!