Sunday, December 26, 2010

MELAYAN TETAMU JAUH!

Salam hari minggu..alahai br nk updet psl tetamu jauh yg berkunjung ke rumah awal minggu ritu..sowi aar ucu ana..br ni dpt upload foto..ekceli tetamu yg dimaksudkan ialah ucu kamal serta isteri ucu ana dan anak2 yg berkunjung kerumah serta sempat bermalam satu malam..ucu ana ni sebenarnya adalah kaksu72(blog cerita orang mersing) ucu ana nih walaupun jauh muda dariku tp pangkat mak sedara ngan kita..suaminye adalah pak saudaraku (adik abah yg bongsu).. diorang ni dh lama x menjejak kaki ke kl ni sejak last berkunjung lebih 15 tahun yg lalu..uishh lamanye! ucu kamal ni sebenarnye penakut nk drive jauh2 tu yg berkurun x mkn angin kesini tp sejak ada gadget GPS nih..amboi ngalahkan orang kolumpur bawa keta sampai ke PJ/Subang bestari nun..hahaha! ucu..pasnih rajin2 aar turun kl ek sbb dh senang berGPS ni kan!! hehe.. okayla kita layan foto2 yg sempat amik ritu..


kat bawah ni foto masa kami dinner di restoran Al-rawsha di bulatan kg pandan..cawangan terbaru al-rawsha ni mmg besar banget..



10 comments:

kak Erna said...

salam ina..tiap kali ada kawan2 yang tayang gambar nasi tu..mesti terliur..tapi tak pandai nak buat..

sonata anak kancil said...

seronok tetamu jauh datang ni...apa lagi dah lama tak sampai kan....tak masak2 yang special ke???

Sizuka said...

K.Ina,

nak jadi tetamu jauh k.ina jugak la mcm ni. hehe.. tapikan, Al-Rawshar kat jalan damai tu, jauh lagi best dari yang kat kg pandan. Tak tau pesal, but kat kg pandan tu, lamb/chicken madghut dia tak sedap, too dry

Citarasa Rinduan said...

salam..kak ina.
kawan ayu pun ke tempat ayu guna GPS.

walhal tempat ayu nie kampung jer
hehehe

nyami...sedapnya mesti menyelerakan

Yatie said...

Salam K.Ina,
Uwaaa seronoknya jumpa blogger...pulak tu sedara lagi...entah2 kita sedara gak.....jom selidik2....kih3..

ilahjy said...

betul kata yatie tu ina.. best kan sedunia saudara kita.. tambah2 yg betul2 saudara mcm ina dgn kaksu tu.. ada lagi beberapa org kwn2 kita yg ada kaitan adik beradik tapi dlm blog depa tegur2 mcm kwn2 bila ada kunjungan baru kita tauu.. best kan..

nba-Nur said...

Salam.. Kak Inahar, rindunya kat akak.. Maaf ye kak.. Nur akak sibuk. Hari ni baru sempat nak jenguk blog akak.. Oh seronoknya jumpa saudara.. Boleh merapatkan silaturrahim.. Bilalah nak dapat jumpa akak ye??

nba-Nur said...

Opss silap taip.. "Nur agak sibuk.."

Anie said...

Salam Kak Ina,

Tenkiu sbb sudi singgah dan follow my blog ;) Byk recipe yg menarik dkt sini....i like hehehez

inahar ali said...

kak erna..kita pun x tau nk masak nasi arab bagai nih..senag citer pi je restoran alrawsha nih..hehe!

sonata..kita x sempat pun nk masak2 spesel ritu sbb diorang tidur semalam jek..tu yg bawa pi makan kt luar jek..hehe!

shidah..akak pernah sekali jek pi jln damai tuh tp parking agak susah..tu yg beralih ke caw kg panadan nih..hehe!

ayu..camnih kalu agak nk terjah umah ayu kena guna GPS gak nih kan..insyaallah!

yatie..kita seme sedara sepusat sepusing..hahaha!

ilah..betul tuh..mmg seronok tp kalu dh berblog nih..seme dh jd cam sedara sendiri jek kan!

nur..meh aar turun kl..kita dating lak! insyaallah..

anie..thanx gak sbb mai blog akak yg x seberapa nih..hehe!! akak dh link ur blog! lebiuuu..