Sunday, December 13, 2009

PULUT KUNING & KARI AYAM


!

Salam hari minggu...arini teringin nk makan pulut kuning! masak guna microwave jek sbb maleh nk mengukus..hehe! sodap gak..lembut jek cuma kalu masak pulut guna microwave ni kena taruh air lebih sikit banding tanak biasa. pastu masak kari ayam sbg gandingannye..huhu!! tp jgn terkejut lak kt lam foto tu ada telur pindang..bukan kita wat sendiri tu ek tp my mom dapat masa balik kampung pi kenduri kawin baru2 nih kt mersing johor nun! jauh wehh telur pindang ni mai..hehe! owg johor mesti feveret kan telur pindang nih!pepun mmg kenyang..alhamdulillah!! daaa...

8 comments:

++***hana zaty**++ said...

sedapnye pulut kuning!!~~~~

suke...

blik t soh mak buat larh..

hehe

E-na Zarina said...

x pernah plak masak pulut guna microwave, biasa klu malas kukus E-na msak dgn rice cooker je...camna cara masaknya kak? Nampak elok je teksturnya....

ain said...

baru plan nak buat pulut kuning gak nanti. tumpang makan kak ina punya je lah.hehe

mummyseri said...

kak ina sedapnye sume..lama tak mkn telo pindang tu..:)

inahar ali said...

hana zanty..cian die..nk akak poskan ke??

ena..masak pulut nih sama cam masak nasi lam microwave jek! nnti ena tryla..

ain..mehla masuk mamam!!ada lg lam peties tuh!

seri..mmg sedap telur pindangkan!!

sonata anak kancil said...

saya suka pulut kuning! rasa teringin pulak...nak masak jugak la...tengok la sari dua ni! sedapnya!!!

inahar ali said...

sonata..cikgu klau teringin ada lg sikit lam peties tuh..nnti akak perangatkan..hehe!

norlizaabdghani said...

selalu kutip telo pindang ni kat umah owg kenduri.nak-nak yang retak dn reject tu,ermmm dap!