Friday, September 21, 2018

CRUNCHY CARAMEL ALMOND

Assalamualaikum...merajinkan diri mengukis crunchy almond caramel yang sedap nih. Jom zaas resipi sempoi ni yok!

Resepi Crunchy Almond Caramel
Sumber 1 - kuali hangus 
Sumber 2 - inahar's cooking time

Bahan-Bahannya:-
200 gm tepung Florenta / Bienetta
200 gm badam keping
100 gm kuaci hitam/hijau
20 gm bijan hitam


Cara Membuatnya:- Badam dan kuaci di bakar terlebih dahulu di dalam oven pada suhu 160 C selama 5 minit
Satukan semua bahan dalam bekas & Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna.
Sediakan loyang 14x14 inc, alas loyang dengan kertas kek (non stick baking paper).
Panaskan oven pada suhu 160C. Tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan NIPIS.
Bakar dalam oven selama 10 minit. Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan
Simpan dalam bekas kedap udar



2 comments:

Norlaili A Wahab said...

biskut ni memang sedap. time raya hari tu tak henti mengunyah hahaha

inahar ali said...

K.laili..iye ni kukis paling laku time raya..hahaha!