Thursday, August 22, 2013

SEKITAR SAMBUTAN AIDILFITRI 2013



Assalamualaikum buat semua teman2 dan pengunjung setia dapurku ini..terlebih dahulu dikesempatan ini Pn Doc ingin mengucapkan Salam Aidilfitri serta maaf zahir batin  untuk semua ye! Lama tak bersiaran kan..dah syawal ke14 baru nak membersihkan habuk2 & sawang di dapur maya kita ni haa..hehe! Moga sambutan raya kali ni membawa lebih banyak keberkatan serta kegembiraan buat semua ye..insyaallah amin! Keluarga kami juga menyambut raya pertama secara sederhana tapi meriah di rumah kakanda sulongku di Ampang.. jom kita lihat foto2 suasana raya yg sempat ku abadikan di sini ye..

Foto2 di bawah ni adalah suasana pada hari raya pertama di rumah abg sulongku kakanda Amin di Ampang manakala gambar atas sekali tu adalah adinda2ku yg masih solo serta anakanda farin berposing sakan di tepi kolam renang..kalerful gitewwkan!!

ayahanda & bonda tercinta

ayahanda bersama kakanda Amin



anakandaku Abg Bani dan Kak Ayin


Kami sempat juga menyambut wedding aniversary ke 48 thn ayahanda & bonda yg jatuh pada hari raya pertama serta besday anak saudaraku Ayish juga..



Kek aniversary yg di beli di kedai manakala kek red velvet dgn cheesecream utk besday pulak di buat sendiri oleh adik iparku Elie (ibu Ayish)

di bawah adalah foto2 makanan yg sempat ku snap..macam2 ada..laksa johor, ketupat, rendang ayam juga kuah kacang daging, sambal jawa, sambal bilis, kuah lontong ayam, kek marble trio juga kek lumut(2 biji kek yg sempat kubuat pd malam raya tu) serta berbagai manisan juga dessert










Pada raya kedua barulah reramai adikberadik serta rakan2 anak bertandang raya di rumahku pula..






anakanda sri

jom zaas antara menu yg ada..nasi beriyani, ayam masak merah, sotong berempah, kurma telur serta acar timun, spagheti meatball bolognese juga kuih muih dan kek..










kek lumut juga kek wajib lebaran tiap tahun iaitu kek marble trio CMG..mmg terbaekk Mat! hehe..

Finally..bersantai2 di Wangsa Walk lak..hehe!

31 comments:

Asyifa Mustaffa said...

mcm2 makanan tu ye kak....meriah2...:)

LiNa_Pg said...

Terasa sungguh kemeriahan Aidilfitri dalam keluarga kak Ina...
Seronok kan dapat berkumpul bersama keluarga sambil menikamti juadah yg enak (byk tul menu.
Selamat Hari Raya buat kak Ina sekeluarga

NenetPenne (NP) said...

i terliur kurma telur tu jer...mesti sedappp

Sweetie said...

Selamat Hari Raya Ina... berwarna warni betul 'dara-dara' tu. Meriah raya!

tun_telani said...

wow.. colour block! cantik! ^^
Selamat hari raya kak ina.. sedap menu2 raya umah famili akak :)

inahar ali said...

asyiffa..beselaa time raya mcm2 ada tp pas 2-3 hari cam boring pi cari fastfood kfc/mcd lak..hehe!

inahar ali said...

linapg..selamat hari raya maaf zahir batin gak wat lina sekeluarga ye!

inahar ali said...

nennetpen..sama ler kita suka kurma telur tu jgak..hehe!

inahar ali said...

kaksweetie..SHRMZB gak wat akak sekeluarga..mmg meriah dan kalerful banget..

inahar ali said...

tun..mmg kalerful kan tun..SHRMZB gak wat tun sekuarga ye!

ain sweet thots said...

selamat hari raya kak ina ... meriahnya .. suka tgk

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

meriahnya suasana, warna-warni dan ceria.. makanan pun adoiiiiiiiii.. boleh naik berkilo2 ni.. hehehe...

inahar ali said...

ain..SHRMZB gak wat ain sekelurga..rindu laaa lama kita x sembangkn!

inahar ali said...

yusa..mmg meriah dari semua segi..jgn nangis esok2 sbb naik badan berkilo2 dah laa kan..huhuu!

Ummi said...

Salam rindu, salam cayang Inaaa...waaah meriah jgk raya tuh...sonok tgk makanan byknyaaaa...ni mesti xdan ke tetamu, perabih dek anak beranak jer eh...hehe. Ummi ni malasnya nak update, entry tertunda2 berlambak...gambar raya lg malas nak upload...haha

dZana said...

aslmkum doc ina.. meriahnya raya pn doc.. musim kaler bloking.. mmg cantik n manis tgok anak2 dara tu.. huuu.. lapo..lapo.. tgok mknan2 tu.. kek lumut .. hihihi.. sib baik dah buat.. anywy selamat hari raya maaf zahir dan batin atas apa jua kesalahan dispjg persahabatan kita

inahar ali said...

ummi..salam rindu gak wat ummi cayaaangg..mmg betui tu ummi..makan anak beranak pun dah licin licau jadinye..hahaha!! cepatla updet citer raya kt umah baru ummi tuh..muaahh!!

inahar ali said...

cikgu dzana..wasalam..betul la tu..musim kaler bloking..ekcelinye pn doc pun x tau apa2 psl kaler blog ni haa..hehe!

Haliza Ghazalli said...

Selamat Hari Raya Aidil Fitri....maaf zahir batin.
Best nye your raya!

Ben said...
This comment has been removed by a blog administrator.
inahar ali said...

kakliza..selamat hari raya maaf zahir batin gak wat kakliza sekeluarga ye! hari raya tentunye meriah kan kak!

nita said...

wah meriahnye, makanan pom sodap!

selamat hari raya Dr Ina, maaf zahir batin (^_^)

fazianbatrisyia said...

selamat hari raya Pn. Doc...meriahnya...seronok nampak dpt kumpul anak beranak tu kan...lagi2 masih ada parents...mmg best...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam K.Ina...Selamat hari raya juga atie ucapkn kpd k.ina sekluarga.Meriah gitu hari rayanya...

Rohah said...

Salam aidilfitri...meriah..

inahar ali said...

nita..SHRMZB gak wat uols sekeluarga ye!

inahar ali said...

fazian..SHRMZB gak wat fazian sekeluarga..mmg meriah lbh lagi punya adik beradik ramai mcm akak ni..hehe!

inahar ali said...

atie..wasalam..mmg meriah & seronok banget atie..begitula sepatutnya pd hari yg mulia ni kan!

inahar ali said...

rohah..SHRMZB gak wat rohah sekeluarga ye!

azlia said...

huii..meriah betul makanan kat sini..hu..hu..

inahar ali said...

azlia..woitt sempat lg ko berinternet kt bilik belakang ek ton..hehe!