Friday, June 21, 2013

AL FATIHAH..

Assalamualaikum..lama banget Pn doc tak bersiaran..sibuk sgt dari cuti skolah aritu pun tak sempat kemana sebab anakanda Sri masuk hospital selama 8 hari dan sampai sekarang masih lg dihimpit kebizian yg amat..pepun sebenarnya entry kali nih ingin saya sampaikan suatu berita yg amat sedih serta ucapan takziah buat staff klinik saya Yusnita yang telah kehilangan baby nye yg baru saja berusia 8 hari pada hari sabtu 15/6/2013 yg lalu disebabkan sakit jantung berlubang..boleh baca kisah menyayat hati ini di blog Nita sendiri di sini. Amat berharap moga Nita sekeluarga tabah dan redha menghadapi ujian Allah ini..sesungguhnya Allah swt lebih menyayangi arwah Aiman dan percayalah  setiap yg berlaku itu ada hikmah disebaliknya..buat semua marilah kita sama2 sedekahkan bacaan Alfatihah buat arwah..moga roh arwah tenang di sana..amin!
aiman selepas sehari dilahirkan..

saat2 akhir arwah aiman
moga rohmu tenang disana..amin!

32 comments:

Sury Abil said...

Salam jumaat pn doc..takziah tuk nita..semoga dia tabah lh ye.al fatihah

inahar ali said...

sury..mekaseh ye!

Nooriah Abdullah said...

Al Fatihah utk arwah Aiman semoga ibu nya tabah menghadapi ujian besar ini puan doc ya amin..

inahar ali said...

kaknoor..amin..mekaseh ye kak!

Haliza Ghazalli said...

Innalillah....alfatihah buat adik Aiman.

Norzila Zakaria said...

Inalillah..Semoga ibu terus tabah, dah ada yg menanti kita di syurga In sha Allah..comel sungguh si kecik ni ye kak ina..

inahar ali said...

kakliza..mekaseh ye!

inahar ali said...

zila..mmg tomei sgt..menangis masa baca kisah aiman nih..inalillah!

JaSSNaNi said...

innalillah, takziah utk beliau..

LiNa_Pg said...

Takziah untuk parent baby ni.Sungguh comey arwah si kecil, tp Allah lebih menyanyanginya..Syurga tempat mu sayang

Acik Erna said...

Assalam puan doc.ina..salam tak ziah..alfatihah buat arwah aiman

fazianbatrisyia said...

bby yg suci ini in sha Allah tunggu ibu bapanya di syurga. Adik hb sy juga meninggal masa bby masalah jantung berlubang. Semoga ibunya redha ketentuan Allah.

Ben said...
This comment has been removed by the author.
Ben said...
This comment has been removed by the author.
inahar ali said...

jassnani..mekaseh ye!

inahar ali said...

linapg..mmg comel sgt baby aiman ni..tp tuhan lebih menyayangi arwah..moga damai di sana..amin!

inahar ali said...

kakerna..mekaseh ye kak!

inahar ali said...

fazianbatrisya..insyaallah amin! mekaseh ye!

Ayu said...

Assalam pn doc,
comelnya baby ni..
salam takziah buat keluarga Yusnita ..Alfatihah.

inahar ali said...

ayu..mekaseh ye!

Asyifa Mustaffa said...

salam kak doc....:-)

takziah buat nita...comel babynya....alfatihah....

tun_telani said...

ya Allah.. semoga Allah memberikan kekuatan kepada keluarga arwah.

Sri Love said...

My deepest condolences. So sorry for the loss. Cute baby :(

ina ku said...

AllahuAkbar! Besar dugaan tu kehilangan new born bb. Semoga ibunya kuat dan tabah, begitu jg dengan ahli keluarga yg lain. Ada rahmat menanti di sana buat ibu yg kehilangan anak yg telah Allah SWT pilih ini. IsyaAllah.

K.ina, apa khabar Sri skrg? Maaf la lama tak jenguk sini, sakit apa yer? Moga Allah SWT berikan kesihatan yg baik buat Sri.

Bbwana adienia said...

takziah diucapkan pada keluarga yusnita..moga tabah menghadapi dugaan ini..

Ben said...
This comment has been removed by the author.
inahar ali said...

amin..mekaceh wat semua kengkawan ye!

inahar ali said...

inaku..sri mmg ada sakit congenital scoliosis.tulang belakang bengkok! aritu msk ward sbb doc nk monitor aktiviti buahpinggang & ususnya sbb sri gak ada masalah saraftunjang. now tgh tunggu brace spine dia siap utk dipakai mungkin in one or two weeks time..thnx for asking!

nita said...

Terima kasih Dr Ina, In Sha Allah..Amiin..

Saya doakan semoga Sri cepat sembuh..

Amie said...

Sedihnya.... moga Sri diberi ketabahan oleh-Nya dalam menghadapi dugaan yang sangat besar ini!

inahar ali said...

amin..mekaseh yus & amie!

Qasey Honey said...

innalillah..slm takziah buat keluarga yusnita n alfatihah buat arwah..