Thursday, January 31, 2013

GALLE ROTI CAFE @ T.MELAWATI


Assalamualaikum..alhamdulillah hari isnin malam aritu..sempat kami pergi makan2 di Galle Roti Cafe di Tmn Melawati utk meraikan Sri di malam terakhir sri  bersama keluarga tersayang sebelum dihantar mendaftar ke SBI keesokkan harinya..pestaim makan di sini..plan nak makan western kt Mustafa Jones cafe disebelahnya tp tutup lak so kami pun masuk ke restoran Galle Roti ni utk mencuba makanan di sini pula,,tempatnya luas dan cosy..macam2 menu asian & western ada ..harga agak mahal tp rasa makanan okayla..boleh tahan..
Jom layan foto2 kt bawah ni...




ruang cafe yg cantik dan luas

menu2 yg kami oder aritu...taraaaaaa!

cheezy nachos RM9.90+

Kway teow penang..tak ingat harga pulak..

spagheti bolognese RM 18.90

Chicken egg sizzling yee mee RM8.90 (harga promosi)

FISH & CHIPS RM 19.90

Sizzling Lamb Chop RM32.90 (harga promosi)

spagheti carbonara yg sedap..sri suka sgt..harga RM17.90

dessert kitorang..rainbow cake wif buttercream..Boleh tahan la rasanya. rm8.90/slice
(ada gak red velvet cake, cheesecream carrot cake,cream brulee & puding karemel)

So kepada sesiapa yg ingin berkunjung ke sini lokasinye terletak di bangunan baru dibelakang Sapura Kristal Restaurant @ Tmn Melawati.

23 comments:

Kjee said...

Salam Ina. Kjee selalu lalu depan bakeri ni kalau nk ke MJ. Hmm mahal rupanya. Kalau sedap tak per. Anyway, MJ close sundays and mondays.

inahar ali said...

kakjee..patutler hari isnin tutup..huhuu! alahai kempunan gak laa!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam K.Ina...mcm atie & HB la..klu esoknya anak2 nk blk asrama..mlm seblmnya mmg bwk g mkn2 kat luar :)
Sedap menu2 kat situ ya...

Nooriah Abdullah said...

adusss mahal nya rainbow cake tu doc Ina ya tertelan ayaq lioq ni heee

inahar ali said...

atie..yu laa kan..apa jek yg diorang teringin makan kita bagi jek sbb kt lam asrama tu mana nk dpt mkn sedap2 la kan..hehe!

inahar ali said...

kaknoor..mmg mahal kak..nexttime klu dtg kena fikir 2-3x gak..huhu!

sury@25february said...

meriah nya menu2 yg di ordr tu.sedap2 semua..mesti cuba ni...mahal kalau sedap bebaloi kn!

Waney Zainuddin said...

dlm byk2 menu yg di order, kuewteow penang je bukan western :D
Kisah Ibu Pencen Muda

zana fahmi said...

Anak2 skrg kalau kat meja mkn suka layan handphone memasing kan? Kakzana selalu buat syarat, nak mkn no hp. Kalau tak kita ckp masuk kiri keluar kanan je. Eh merepek pulak.
Fish n chip tu favourite anak akak, bila la dpt peluang kesana?

Mieza said...

Salam sayang Kak Ina..wahhhh nampak semua menu kat sini besh besh belaka...nnt kalau mieza ke sana mieza nak singgah juga la restoran ni...tahniah buat adik sri dapat masuk sbp...semoga jadi perangsang kepada adik2..

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

nampak terhibur anak2 doc.. makan pun sedap2 tu!

Haliza Ghazalli said...

Salam singgah...
U've got such beautiful kids...
Masak n masak puas2 kat diaorg sebelum they leave the house.Nanti bila diaorg dh tak ada with us tak seronok nak masak dah ...like me now!

FnF Simple Life said...

menu semua best2... tapi regenye buleh tahan mahal ye... best nye dok msia...syurga makanan ;)

inahar ali said...

sury..makanan kt sini xder terlalu sedap tp just okay jer..klu nk try boleh ajer!

waniey..haahh..kwy teow penang ngan sizzling yee mee tp ada gak lagi few other asian menu like nasi goreng, mee goreng etc..

inahar ali said...

kzana..betui tu..bebudak ni kalu xder h/p mcm xleh hidupkan..hehe! tp apa kurangnye..kekadang mak ayah pun sama..hahaha!

mieza..mekacehh..mmg sri ni anak akak yg first masuk asrama..abang n kakaknye x minat lansung nk keasrama tu yg akak pening sikit sbb xder pengalamn anak hidup di asrama kan..hehe!

inahar ali said...

yusa..bebudak ni kalu dpt makan luar mmg la suker sbb semua yg diorang nak dapat..hehe!

haliza..mekaceh berkunjung keblog kita..tu la pasal kan..ni lak pengalaman pertama anak mssuk asrama..rasa kelam kabut sangat..hehe!

inahar ali said...

fnf..sabar ye..nnti kalu dpt balik mesia..makan puas2 ek..hehe!

Qasey Honey said...

bleh try ni..hidangan nmpk myelerakan..agak dekat dh tu ngn umh QH..

inahar ali said...

QH..boleh try..kalu nk akak temankan makan pun lg okay..hahaha!

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://www.nolimitadventure.com/

inahar ali said...

saifudin..mekaseh atas motivasinya ya!

ina ku said...

sedapnya tengok sizzling lamb chop. harga pun cantik, hahaha. klu tak promosi agaknya berapa lah harganya yerk.. :)

inahar ali said...

inaku..tu la pasal..sebaik tgh promosi..kalu x mmg telan ayaqliuq jerlaa..hehe!