Wednesday, November 11, 2015

CHEWY GOOEY CHEESY BROWNIES


Assalamualaikum..taraaaa! My chewy gooey cheesy brownies yg sgt sedap uolls! Tak tipu punyer tau..kita gabungkan resipi brownies oleh alongroz ni yang best(resipi asal oleh wani ) kemudian kita tambahkan layer cheese di tengahnye tu..memang terboekk! Korang wajib cuba tau.. Jadi jom ler kita zaass resipi ye!

RESIPI CHEWY GOOEY CHEESY BROWNIES

Bahan (brownies)
125mg mentega*
200 gm coklat* (*dicairkan atas api kecil atau double boil)
3 biji telur
145 gm brown sugar
1 suduteh esen vanilla
45 gm tepung gandum**
25 gm serbuk koko** (sifted together)
kekacang (almond/walnut jika suka)

Bahan (lapisan cheese)
250 mg cheese cream
60 gm gula kastor
1 biji telur
esen vanilla

Cara-
1. Penyediaan brownies- pukul telur, gula dan esen vanilla hingga kembang juga gula hancur. Masukkan campuran coklat mentega yang telah dicairkan dan disejukkan tadi. Tambah campuran tepung bersama serbuk koko dan kacau bagi sebati dan rata.
2. Penyediaan cheese - pukul cheese cream, gula dan esen vanila hingga kembang. Tambah telur dan pukul lagi bagi sebati.
3. Panaskan oven @ 180c. Sediakan acuan yang telah dilengserkan juga dialas dengan kertas. Tuangkan separuh adunan brownies kemudian tuangkan semua adunan cheese ke atas lapisan brownie. Ratakan lapisan cheese dan tuangkan baki adunan brownies ke atas lapisan cheese tadi. Bakar dalam oven selama lebih kurang 25-30 minit ikut oven memasing ye!
RESIPI CHEWY GOOEY YUMMY BROWNIES resipi : wani sumber 1: alongroz sumber 2: inahar's cooking time (ni resipi utk setengah adunan) (Makes 8" square) INGREDIENTS: 125g Butter* 200g Chocolate* (* melted & mix together) 3 Eggs 145g Brown Sugar 1 tsp VE 45g Flour** 50g Coco Powder** (** sifted together)- i used only 25gm 50g chopped Nuts METHOD: 1. Beat eggs, sugar VE until sugar is dissolved. Add in melted chocolate & butter. Add in flour & cocoa mixture. Add in nuts. 2. Line tin with non-stick baking paper extended over the 2 sides. Bake at 160C for 45 min.(ini resipi separuh adunan jadi hanya 25-30 minit je) Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu


9 comments:

Amie said...

Wooooo... ni yang tak sabar nak try ni... tq for sharing darling!

tun_telani said...

fuhhhhh.... menggodaaaa...

inahar ali said...

AMIE..ni keeper recipe..wajib buat tau..hihii!

inahar ali said...

tun..mmg kena dicuba..baru tau menggoda ke tak rasanye..hehe!

Sheliz Menulis said...

nak try tapi darah gula naikla pulak coz pregnant... sedih.

Sweetie said...

Memang terbaiklah dalam bab2 menambahkan kesedapan...:)))

inahar ali said...

Sheliz..laa iyeke! Boleh jer wat tp mkn cikit jer tau! Hihi

inahar ali said...

Kaksweetie..Itu sudah pasti..hahahaa!!

Master Sgp said...
This comment has been removed by a blog administrator.