Tuesday, November 13, 2012

AKHIRNYA..MOO..MOO!!


Assalamualaikum..hollaaaa..moo..moo!! hahaahaa..jangan terperanjat lak kata Pn Doc dh kena rasuk dek lembu lakk..hehe! bukan apa..sejak dua menjak nih kemain famous amos nengok moo moo cake ni di internet juga diperkatakan oleh kengkawan blogger..mr hubby pun kemain memuji kesedapan kek ni setelah diberi sepotong oleh rakan sekerjanya baru2 nih..dek teringin sgt bila mendengar pujian melambung oleh ramai orang..kita pun merajinkan diri menggugel cari mana bakery yg ada dijual kek moo moo nih..sebaik terjumpa satu blog ni bercerita mengenai bakery pistachio di danau kota yg ada menjual kek ni..apalagi pagi tadi dgn tak sabarnya me & mrhubby telah zaaas ke danau kota cari bakery pistachio nun..terus beli 2 biji swiss roll moo moo ni..balik umah terus potong & ngap..mrhubby & anak2 suker banget..the swissroll is supersoft with it's super rich creamy milky filling..memang wallaa utk pengemar susu tp bagi pn doc sendiri yg  mmg tak pernah suker susu sejak azali lagi rasanya mcm takleh telan lak rasa krim tu yg sgt kuat milky taste nya..alahai..mr hubby kata rugi woo tak makan kek moo moo nih..ish nak wat camner kan mmg tekak ni tak boleh telan rasa susu kan..adoii! anyway..moo moo cake nih mmg sesuai banget buat uolss milk lovers out there..so korang boleh try cari kek ni di kedai bakery berdekatan umah uolls ek..rasanye dh banyak bakery yg jual moo moo cake nih..try jangan tak try ye..daaa!!!



22 comments:

sury_masury said...

Moo...mooo...ingt kn ape dh jd ngn pn doc...uhu...rupe2 nye kek moo2 yer...kedai kek tu ade kat area setiawangsa,nnti kite serbu jgk...cam sedap je..budak2 mesti suka....eh..pn doc x suka susu ehh...hbis tu masa bby dulu minum susu ape ek...hihi...

Fazlinil Irma said...

waahh.. rupa pun moo moo habis.. nti kena gi pistachios jgak..

dah dkt dgn rumah.. jalan kaki je..

inahar ali said...

sury..hahaha masa baby pn doc x pasan rasa susu camner..so belasah jela labu tp bila dh umur 3-4thn dh pandai mengtaste..susu wajib tekak tolak punyer..hehe!

inahar ali said...

irma..mmg moo moo abisss..wajibla try nnti ye! hehe!

MamaFaMi said...

Mengah dah mama berlari datang rumah Ina. Ingat nak kidnap resepi moo moo... rupanya nak kena gi beli kat bakery... sabor je la...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam K.Ina..mmg trserlah kesedapan MOO MOO tgk hirisan yg dah siap dipotong tuh!hihihu

Gee® said...

Wah! moo...mooo... nak mooo sekeping... heeeee

inahar ali said...

mama..hahaha..sabor..sabor..beli kt bakeri leh terus makan xyah nk baking2 dah..hehe!

atie..mmg tersgtlaa moo moo nyer kan..hahaha!

inahar ali said...

gee..meh aar umah akak ada satu roll lagi kt lam peties tuh..hehe!

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum kak Ina..

Wah penuh dan pekat dengan rasa moo..moo..nya ye kak.
Kalau Naz ni, cam akak jugak lah.. Tak leh nak telan kalau rasa susunya tu kuat..hehheee..Confirm tak makan atau makan kek jer..Kuis tepi krim2 tu..heheee

inahar ali said...

naz..tu laa pasal..kita serupa ek?? heehe!!

Wattie said...

Salam Ina,
Samala kita macam Mamafami, mai jauh nun dr Penang nak kidnap resepi, alih alih......hehehehe lawaknya....
Kat Penang ni pun mmg byk promosi moo moo ni.....

inahar ali said...

kwattie..alahai kempunan ke kak?? hehe..kalu nk senang mamam yg beli jer laa kaan..hehe!

Sue @ Nenie said...

Salam Kak..Ingatkan gift apa tadi...wahhhhh swiss roll ghupenya..nampak sedap dan gebussssssss je...klu dekat Danau Kota tu, maunya saya pun pegi gak merembatnya barang seketul dua....

inahar ali said...

sue..umah kt danau ke? mmg berlambak jual kt bakeri pistachio tu..kalu teringin nk rasa..cepat2 ler rembat segulung dua..hehe!

cikmanggis said...

Danau kota tu kt bahagian mana ina?main road ke jln genting kelang ?teringin btol bila baca tulisan Ina ni....meleleh ayaq lioq mlm mlm ni hehe

Nur-nba said...

Aduh.. sedap benar tu.. Harus kucari.. erm ada ke jual di JB nie.. huhuhu..

inahar ali said...

cikmanggis..danaukota tu betul2 opposite platinum walk/kl festival city..row kedai lama..satu row ngan 7/11 @ KK kalu x silap..

nur..rasanye ada jual kt jb kot sbb mmg dh popular kek nih..tryla nur google kot jumpa..hehe!

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

wah kak ros terlepas yang moo...moo.. ni.Comel sungguh..

inahar ali said...

kakros..mmg tomeii..hehe!

inahar ali said...

kakros..mmg tomeii..hehe!

Anonymous said...

[url=http://www.frsaclvsb.com]frsaclvsb.com [/url] +1Mais tu sais, `A attractive l'ensemble des apparts tournent autour de ces prix-Là aussi. friday mari gagne à louis vuitton the evidence glasses peine louis vuitton website 1050 pounds level mois et mois 590 mois. Et depuis, Rien aucune proposal. Quand j'appelle, J'ai l'impression environnant les déranger, los angeles dafor me dit "C'est à nous louis vuitton verification sun de vous appeler cuando to a quelque deciced on dans le but de vous, wednesday conseil serait p faire du forcing. Passe tous les jours à l. a,chicago société HLM. Comme ils durante auront marre p ght voir, Ils penzeront à toi dès qu'un logement les correspondant l'ensemble des libérera et ils strain le donneront avant and even autres ne voir. durante fait put l'aide au logemt, forward touchera encore cette année. Je veux bien louer pas cher mais pas une poubelle.


[url=http://www.hommelv2013.com]hommelv2013.com[/url] l'ensemble des campagnes l'ordre de prévention ont atteint not goal saturation manifeste : Le taux d'infection annuel au VIH s'y se 'vrrle rrtre relativement stabilisé dans les delawarernières années tandis cual microbial infection marurs rel^achement s comportements prévention comme à syphilis et à gonorrhée augmentent. Le VIH risk delaware revenir en impose et l'ensemble desman donc renouveler moyens prévention : les hommes gais sont conscients du sida, Ils portent << toujours >> un condom sauf… qu'ils the négligent encore trop souvent. a par rapport aux recherches dans le domaine do not cellos angeless sur sexy réduction du et négociation du condom, Qui s'intéressent d'abord au risque, are generally thèse plan d'introduire une mindset complémentaire à louis vuitton belts leurs méthops et millimeters louis vuitton neverfull s'intéresser aux événements : les expériences et rencontres sexuel


[url=http://www.saclvfrs.com]sac louis vuitton[/url] the long periods cortège des martyrs ha"itiens nous fait horreur. Je longer discuer avec es ge^oliers, l'ensemble des pressant dom conundrums comme tu durante avais l savoir, Jusqu ta cid, Essayer delaware comprendre, Pourquoi are generally société ha"itienne louis vuitton scarves était arrivée là. Je t durante work out de prremarksdre bargainss les regardant vaquer à leurs besognes. Oui, Cher ami, masse sang retombera sur leurs têtes comme une foudebre savatrice qui écairera nouvee renaissance ha"itienne. en prcompeteant ta, Tes assassins ont signé l d l'ensemble des tontons macoutes delaware papa file avaient fait exactement l. a,chicago même select louis vuitton basketball shoes à l d autre poète, Comme cuando chez nous le ride the bike pour la barbarie recommence indéfiniment.