Assalamualaikum..taraaaa..operasi mengecistat sudah kembali..hehe! cuma kali ni Pn doc wat keje sonang..kita beli jek shell readymade pastu wat filling jek..mudah kan?? sebenarnya bukan apa aritu masa anto sri balik asrama singgah jap kat kedai menjual bahan2 bakery baking temptation di bandar seri putra nun..ternampak shell tart readymade ni..so apalagi rembat 2 pek (satu pek mengandungi 36 biji shell)..saje nak try kan..lagi pulak tgh maleh nak menguli doh bagai so mmg sempoi la kan tinggal nk wat filling jek..pepun mmg sgt rapuh dan gebu jek..sedap! tapi kalu korang nak tgk resipi homemade yg selalu kita buat sebelum nih boleh lihat di sini ye! okayy..daaaa!!
Sunday, September 22, 2013
BLUEBERRY CHEESE TART
Assalamualaikum..taraaaa..operasi mengecistat sudah kembali..hehe! cuma kali ni Pn doc wat keje sonang..kita beli jek shell readymade pastu wat filling jek..mudah kan?? sebenarnya bukan apa aritu masa anto sri balik asrama singgah jap kat kedai menjual bahan2 bakery baking temptation di bandar seri putra nun..ternampak shell tart readymade ni..so apalagi rembat 2 pek (satu pek mengandungi 36 biji shell)..saje nak try kan..lagi pulak tgh maleh nak menguli doh bagai so mmg sempoi la kan tinggal nk wat filling jek..pepun mmg sgt rapuh dan gebu jek..sedap! tapi kalu korang nak tgk resipi homemade yg selalu kita buat sebelum nih boleh lihat di sini ye! okayy..daaaa!!
Amboii...senang bnyk keje Puan Doc ye? hehe..org berkerja pun buat juga cheese tart. Kita ni haa..yg melangut kat rumah punyalah malas nak buat. Anak bujang asyik sebut nak makan.
ReplyDeletebravo...ptg ni tea time english style! jgn lupa teh lemon!
ReplyDeleteAlahaiiii...pn doc kena pnyakit m sudaaaa....hehehe...
ReplyDeletekzana..nnti tryla cari kt kedai bakeri..shell readymade tu..mmg senang banyak..huhu!
ReplyDeleteummiaisyah..betui tu..teatime ala english..mmg ummphh!!
ReplyDeleteasyifa..hahaha..mmg sokmo kena penyakit m nih..huhu!
ReplyDeletesalam kak..
ReplyDeletebestnya makan cheese tart..
bbwana..mmg best makan cistat ni dh x toleh kiri kanan dah..hehe!
ReplyDeleteAssalam
ReplyDeleteWahh yummy, nk 2 ketui he hee
Cantik bunganya
Nangessssss......huhu....
ReplyDeletesy penah buat sekali jek...lepas tu lum rajin nak ulang buat. Azab rasanya nak siapkan shell tu. kalau tinggal isi filling mmg da bagus...kalau tinggal makan lg bagus...
ReplyDeletemamasara..dh abiss aar..nmpak gaya kena wat sendiri ni..hehe!
ReplyDeletematgebu..nah amik tisu ni lap airmata tu..hahaha!!
ReplyDeletefazian..mmg kalu dapat free lagi sodap kan..hahaa!!
ReplyDeletesis, nak tanya boleh tak.. saya budak baru belajar.. macamana nak dapatkan permukaan cis yang gebu bolat montok begitu? saya buat mula2 je bulat bila da sejuk die leper tenggelam jer.. huuhuh
ReplyDelete-ayu-
ayu..rasanye jgn overcook cheese filling tuh..kalu overcook..filling tu akan kecut bila dh sejuk!
ReplyDelete